Sutra štrajkaju škole u Zagrebu i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

KAKO je Indexu potvrđeno iz nekoliko izvora, sindikati će u podne objaviti da sutra štrajkaju škole u Zagrebu. Sutra će štrajkati i škole u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. 

Štrajka se u školama i danas, a nastave nema u Primorsko-goranskoj, Međimurskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji. Iako se u ovim trenucima u Ministarstvu rada održava sastanak sa sindikatima javnih i državnih službenika, među kojima su i sindikati učitelja i nastavnika, nije tajna da oni od tog sastanka nemaju gotovo nikakvih očekivanja, što je glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan jučer i otvoreno rekla. 

Isplaniran štrajk u školama

Zato su sindikati, kako nam je potvrđeno, za sutra isplanirali štrajk u Zagrebu, o čemu se već otvoreno govori u zagrebačkim školama. Naknadno je objavljeno da će štrajkati i škole u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Zagrebačka Osnovna škola Ante Kovačića informaciju je i prije službene objave objavila na svojim web stranicama. 

Učitelji, administrativno i tehničko osoblje OŠ Ante Kovačića su u utorak, 29.10.2019. u štrajku, stoji na stranicama te zagrebačke škole.

Osim objave na stranicama OŠ Ante Kovačića o kojoj je izvijestila Srednja.hr, tom je portalu troje učenika iz različitih škola također potvrdilo da su im profesori ''natuknuli'' kako će se u utorak štrajkati u Zagrebu.

Pregovori s vladom

Na današnjem sastanku o plaćama u Ministarstvu rada ne bi se trebalo uopće razgovarati o povećanju koeficijenata za plaće učitelja, na čemu inzistiraju učiteljski sindikati, nego tek o povećanju osnovice od 6,12 posto u tri stupnja svim javnim i državnim službenicima, što je prije nešto manje od dva tjedna najavio premijer Plenković.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak rekla je da će se o koeficijentima razgovarati za nekoliko dana. 

"Do razgovora o povećanju koeficijenata treba doći čim prije. Moramo pokazati poštovanje prema učiteljima, nastavnicima, profesorima", rekla je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak u Ministarstvu rada, gdje se danas održavaju pregovori o povećanju osnovice plaća sa sindikatima javnih i državnih službi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.