AMERIČKI IZBORI

Suosnivačica pokreta Black Lives Matter poručila Bidenu: Želimo nešto za svoj glas

Screenshot: YouTube

ČELNICI organizacije Black Lives Matter zatražili su sastanak s izabranim predsjednikom i potpredsjednicom Joeom Bidenom i Kamalom Harris rekavši kako "žele nešto za svoj glas". 

Suosnivačica Patrisse Cullors zatražila je sastanak na kojem će se razgovarati o samom pokretu Black Lives Matter i očekivanjima od nove administracije. 

U ime organizacije je također upitala za aktivno uključivanje u planiranje i rad Bidenovog tranzicijskog tima. 

"Bez snažne podrške crnaca, imali bismo vrlo različit izborni ishod. Ukratko, crnci su pobijedili na ovim izborima. Zajedno s organizacijama koje predvode crnci diljem zemlje, organizacija Black Lives Matter uložila je velika sredstva u ove izbore. "Glasajte i organizirajte" postala je naša krilatica. Želimo nešto za svoj glas", stoji u pismu BLM-a. 

"Trumpov politički izlazak ne osigurava kraj nesnosnih uvjeta s kojima se susreću crnci"

Bidenova administracija suočena je s velikim izazovima u vezi reforme policije i rasne jednakosti. Biden nije u potpunosti podržao reformu policije za koju su se prosvjednici na prosvjedima diljem SAD-a ovog ljeta zalagali.

Međutim, u svojoj kampanji obećao je stvoriti ekonomski plan za osiguravanje smještaja, obrazovanja i financijske podrške crnačkim i latinoameričkim zajednicama koje je pandemija nesrazmjerno teško pogodila.

Osim toga, na službenoj stranici nadolazeće administracije rasna je jednakost navedena kao jedan od četiri prioriteta. 

"Također znamo da Trumpov politički izlazak ne osigurava kraj nesnosnih uvjeta s kojima se susreću crnci u Americi. Najbolji način da osigurate ispravljanje pogrešnih koraka i rad na pravednijoj budućnosti crnaca, i u širem smislu, svih ljudi, je ugledati se na crnačke organizatore i aktiviste koji su desetljećima u poslu", stoji u pismu. 

Iz glasnogovorništva BLM-a kažu kako im se iz tima Biden-Harris još nitko nije javio. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.