Sunčica Lalić i Dragan Jurilj grade prvu geotermalnu elektranu vrijednu 200 milijuna kuna

NEDALEKO Bjelovara tvrtka Geoen gradit će prvu geotermalnu elektranu, koju će pokretati voda čija temperatura doseže 175 Celzijevih stupnjeva. Naime, građevinska tvrtka Geoen nalazi se u vlasništvu Dragana Jurilja, supruga bivše manekenke Sunčice Lalić, i njegovog brata Željka. "Radimo na tom projektu i trenutačno smo u procesu ishođenja građevinskih dozvola za elektranu", rekao je za Business.hr Željko Jurilj.

Sunčica Lalić, naime, nije htjela previše detalja otkrivati već je samo rekla da bi dozvole za taj projekt trebali dobiti krajem godine, a da bi sama gradnja elektrane bila gotova za dvije godine. "Više detalja o projektu objavit ćemo za dva mjeseca", kazala je. Lalić je dodala da je Ina, koja je trebala sudjelovati u ambicioznom projektu, uložila 12,5 milijuna eura, a Geoen je taj projekt preuzeo prije dvije godine. Iz Ine nisu htjeli davati konkretne informacije vezane uz projekt.

Tvrtka Geoen je na izradu projekata i kupnju zemljišta potrošila 3,9 milijuna kuna. Gradnja elektrane trebala bi stajati oko 200 milijuna kuna, a u projekt su inicijalno trebali ući Ina, HEP i Grad Bjelovar. Ina je u posao trebala uložiti svoje bušotine, a HEP je trebao platiti izradu studije isplativosti, no nakon što je ona izrađena državne tvrtke su zbog gospodarske krize odlučile izaći iz projekta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.