Suđenje za pucnjeve u Oazi: Dobili metak zbog reketa ili cure?

ANTE GRGIĆ, vlasnik narodnjačkog kluba Oaza u Kaštelima, danas je na početku suđenja za dvostruki pokušaj ubojstva i opće opasnu radnju, ustvrdio da se osjeća krivim za ranjavanje gostiju Tomislava Šoljića i Mihaela Baruna, ali ne na način kako ga tereti optužnica.

Smirio vesele goste hicima s leđa

Grgić je dvojicu ranio hicima iz pištolja početkom svibnja. Baruna je pogodio u leđa, Šoljića u nogu, i to tijekom masovne tučnjave koja je izbila nakon što je Šoljić jednoj curi odvalio pljusku. Uletio je redar Vjekoslav Novak, ali je u sukobu sa Šoljićem i ostalima izvukao deblji kraj. 

"Napao si nas radi kurve", kazao je Barun Novaku, koji se našao na podu. Prolomili su se pucnji. "Cijelo mi je tijelo utrnulo. Pao sam na prsa. Ne znam zašto se zapucalo. Sve se već bilo smirilo", kazao je Šoljić, koji je u ljeto 2006. godine uhićen radi pokušaja ubojstva i reketa Alda Delića, vlasnika kafića Genscher na Čiovu. Izbo ga je skakavcem nakon što ovaj nije htio pristati da mu pruži zaštitu za 500 kuna dnevno.

Nakon pucnjave zaredali problemi

Problemi su zaredali nakon pucnjave u Oazi. Pritvorenom Grgiću zapaljen je plažni objekt, a Novaku su podmetnuli eksploziv pod Mercedes. Nedavno su na njega i pucali, dok je prolazio raskrižjem u Planu. Ne radi više u Oazi.

Nešto je o mogućim razlozima sukoba kazao danas na sudu. "Grgić je s njima već imao problema. Pretpostavljam da su na njega vršili veliki pritisak", izjavio je Novak. Činilo se kao da je jako dobro upoznat s detaljima, o kojima ga, međutim, nitko više ništa nije pitao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.