Sudac diskriminira zbog fizičkog izgleda: Nikad ti meni ne bi ušao da sam ja predsjednik suda!

SUDAC Općinskog suda u Splitu Mario Franetović prilično se danas rasrdio kad smo mu rekli: Dobar dan. Smrklo je Franetoviću, dokoračao je stisnutih šaka i prijetećeg pogleda. "Što se ti meni javljaš. Mi se nismo upoznali...", počeo je Franetović svoju tiradu na sudskom hodniku. 

Erupcija gorčine

Pokušali smo pojasniti da je pozdraviti stvar osobne kulture, a ne provokacija, ali bez uspjeha. Slučajan susret izazvao je erupciju gorčine kod suca Franetovića. "Da sam ja predsjednik suda nikad ti meni ne bi ušao ovdje", postavio se Franetović s visoka te otkrio da ima ozbiljne aspiracije na šefovsko mjesto. Pokušali smo doznati zbog čega bi Franetović zabranio dolazak novinarima u zgradu suda, da na ulazak u sudnicu, u kojoj se održavaju javne rasprave, ni ne pomišljamo.

Franetović prešao u ofenzivu

"Zbog toga kako izgledaš!", otkrio je Franetović pozadinu svog nezadovoljstva. Pokušali smo od Franetovića dobiti neki savjet kako da poboljšamo izgled i zadovoljimo njegove visoke standarde, no nije imalo smisla.

"Sa ovim je naš razgovor završen. Prestani me slijediti", vrištao je Franetović po hodniku. Ispad je sasvim sigurno mogla jasno poslušati i njegova šefica, predsjednica Kaznenog odjela Marina Boko, koja se unatoč nemiloj sceni fino javila u prolasku. Nismo joj stigli odzdraviti braneći se od danas prilično ofenzivno raspoloženog suca Franetovića, koji nam se nedavno javio sa tri demantija povodom tekstova na Indexu o njegovom radu, a i ponašanju.

Ne smetaju mu tekstovi, već izgled?!

Kad smo Franetovića htjeli priupitati gdje je zapeo sa predmetom Jadroplov, kojeg duži već četiri i pol godine, ali se kraj ne nazire, zalupio nam je vrata i zaključao se u ured. Onda je pojasnio da nismo kompetentni da se upuštamo u tako složen i kompleksan predmet te da se nije zaključao zbog javnosti, tj. novinara, već da se neometano može posvetiti radu na predmetima. Čudi, međutim, da uz toliku posvećenost radnim zadacima, Jadroplov, a i još par prilično razvikanih predmeta u Franetovićevoj referadi ne bilježe nekakav značajan napredak.

Danas smo, eto, otkrili i da Franetoviću zapravo ne smetaju tekstovi, već izgled novinara. Toliko su mu gadljivi da ih ni u sud ne bi pustio. Da je predsjednik. Srećom, nije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.