Subotić tvrdi da su njegovim novcem u Srbiji kupovana poduzeća i novine

STANKO Subotić Cane, kontroverzni crnogorski biznismen, kojega mnogi optužuju za povezanost s regionalnim mafijaškim organizacijama, izjavio je beogradskom B92 da su srpski biznismeni Miroslav Mišković i Milan Beko s njegovih 50 milijuna eura kupili list Večernje novosti i Luku Beograd.

Uključujući se direktno u emisiju "Intervju sa Jugoslavom Ćosićem", Subotić je gosta te emisije, predsjednika Pokreta za promjene Nebojšu Medojevića optužio da diže hajku protiv njega po naredbi Milana Beka i da je njegov plaćenik, što je ovaj demantirao.

Oštar demantij tvrdnje da je poduzeće Luka Beograd kupljeno "prljavim" novcem stigao je i iz prozvanom poduzeća Luka Beograd, iz koje je priopćeno da oni nemaju nikakve veze s ilegalnim poslovima Stanka Subotića i da je poslovanje te tvrtke "transparentno, dostupno nadležnim institucijama i poznato bankama koje su transakciju financirale".

Subotić: Dužni su mi novce, a kad ih je trebalo vratiti, umjesto toga digli su hajku

Subotić, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu tjeralicu, telefonom se u program javio iz Ženeve, gdje živi, te je demantirao tvrdnje kako se skriva i bježi od srpskih vlasti. Potom je Medojevića optužio da obmanjuje javnost u Srbiji o njegovim poslovima te da to radi po nalogu ranije spomenutih Beka i Miškovića, koji su mu dužni novac, pa su, kako je rekao, "digli hajku" kad je novac trebalo vratiti.

Medojević je pak negirao povezanost sa spomenutim biznismenima, tvrdeći kako samo želi upozoriti na duboko ukorijenjeni organizirani kriminal u Crnoj Gori i šverc cigareta, za koji je u Srbiji osumnjičen Subotić.

"Govorim o organiziranom kriminalu u Crnoj Gori, o dokaznom postupku koji deset godina provodi talijanski državni tužitelj, govorim o 16 velikih metalnih ormara dokumentacije, o dijelu dokaza koje sam ja dobio o švercu cigareta i pranju novca" rekao je Medojević odgovarajući na optužbe Subotića.

Dodao je kako vjeruje da se Subotić nalazi u Ženevi, no da je on ipak, kako je objasnio, bjegunac pred zakonom kojega traži nekoliko europskih zemalja zbog više krivičnih djela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.