Studenti FFZG-a ne podnose ni novog dekana: "Odgovarat ćete za svu štetu koju ste nanijeli faksu"

Foto: Facebook

STUDENTI Filozofskog fakulteta opet negoduju. Kako je objavio Plenum Filozofskog fakulteta na svojim Facebook stranicama, novi dekan Željko Holjevac samo je nastavio stopama svog kontroverznog prethodnika Vlatka Previšića.

U priopćenju naslovljenom "I nakon Previšića, Previšić" naveli su trenutnu situaciju na fakultetu.

[I NAKON PREVIŠIĆA, PREVIŠIĆ]

Iako se činilo da se nakon Previšića situacija na FF-u smirila, stanje na terenu je još gore za što krivimo isključivo rektora Damira Borasa koji preko svoje marionete koju je postavio na čelo fakulteta Željka Holjevca radi od Filozofskog fakulteta svoju privatnu prčvarnicu.

Do prije nekoliko dana Željko Holjevac moralno je ucjenjivao članove
Vijeća i optuživao ih da opstruiraju rad Fakulteta i igraju se s "ljudskim sudbinama". Kad su članovi Vijeća Filozofskog fakulteta tražili sazivanje sjednice Vijeća, taj zahtjev je cenzuriran i nikad nije pušten na službenu fakultetsku mejling listu "svima".

Danas isti taj Željko Holjevac javlja na listu "svima" da neće sazivati sjednicu Vijeća dok se ne izaberu novi studentski predstavnici u Vijeću, iako je do jučer kao papagaj ponavljao rektorova "pravna" tumačenja - da je za legalnu sjednicu dovoljna natopolovična većina članova. Kad je shvatio da bi ga natpolovična većina članova bez studenata mogla progutati, Holjevac je ipak procijenio da je bolje prvo nasilno provesti izbore za novi Studentski zbor, time kupiti vrijeme i osigurati svoju vlastitu poziciju.

Profesore Holjevac, Vijeće s novim takozvanim legalnim studentima neće Vam biti valjano, jer Vi i dalje kao članove Vijeća vodite prodekane koji nisu legalni članovi Vijeća niti legalni obnašatelji dužnosti koje obavljaju. Vijeće Filozofskog fakulteta nikad ih nije izabralo ni potvrdilo.

Znajte da Vam nijedna od nelegalnih odluka koje nasilno provodite na Filozofskom neće proći. Od Vaše vlastite vladavine na čelu Filozofskog, nametanja prodekana koje Vijeće Filozofskog nikada nije potvrdilo, izbacivnja studenata iz Vijeća, oduzimanja studentskih prostorija studentima i cenzuriranja liste "svima" i nelegalnog naplaćivanja školarina.

Znajte da ćete kad-tad odgovarati za svu štetu koju ste Filozofskom fakultetu nanijeli, počevši od potpisivanja nelegalnog aneksa ugovora o produženju radnog odnosa jednom sedamedestjednogodišnjaku pa do igranja s ljudskim sudbinama zbog vlastitih privatnih interesa i očajničkog pokušaja zadržavanja svoje vlastite kompromitirane pozicije i isto takvih pozicija vrhuška Sveučilišta. Isto vrijedi i za vašeg nalogodavaca rektora Damira Borasa.

Plenum Filozofskog fakulteta", stoji u priopćenju Plenuma FFZG-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.