STIŽU NEW YORK YANKEES Jedan od najvrednijih sportskih klubova na svijetu ulaže u esport

Foto: Getty Images / Guliver Image

Jedan od najpoznatijih sportskih brendova ulaže u esport. New York Yankees je najavio investicijsko partnerstvo s Vision Esports, većinskim vlasnikom tri različite tvrtke fokusirane na esport. Dvije kompanije će zajedno razvijati ekosustav koji sačinjavaju Echo Fox, Twin Galaxies i Vision Entertainment.

>>Hrvatska će udariti porez gejmerima, iako za nju esport ne postoji!

Cilj investicije je ubrzanje rasta brendova, kao i širenje prepoznatljivosti. Echo Fox je profesionalna esport organizacija osnovana od strane bivše NBA zvijezde Ricka Foxa. Twin Galaxies je platforma za gamere na kojoj mogu povezivati, razmjenjivati vlastite strategije, uspjehe, tehnike. Organizacija još od 1981. bilježi različite rekorde u videoigrama i redovito radi na promicanju videoigara, a time i esporta. Dok se Vision Entertainment bavi produkcijom esport sadržaja za različite platforme.
 
Vrijednost investicije nije javno objavljena. New York Yankees su u vlasništvu Yankee Global Enterprises čiji je većinski vlasnik obitelj Steinbrenner. George Steinbrenner je za 8,8 milijuna dolara s partnerima kupio Yankeese 1973., a do danas su napravili pravo carstvo koje se procjenjuje na ogromnih 3,7 milijardi dolara, što ih čini jednim od najvrednijih sportskih organizacija na svijetu.  Nije sve temeljeno na novcu. Yankeesi su osvojili 27 naslova World Seriesa, 40 puta bili su prvaci AL-a, a čak 44 igrača i 11 tgrenera kluba primljeni su u National Baseball Hall of Fame. 
 
Njihova esport investicija nije jedna od onih koja će dovesti njihov brend pred nove gledatelje, već su se odlučili uložiti u svježe postojeće esport projekte koji svoju popularnost grade tek od nedavno. 
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.