Stiže prvi sezonski vlak RegioJeta iz Praga. U Rijeku dolazi 400 putnika

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

U PETAK poslijepodne iz Praga je krenuo prvi sezonski vlak RegioJeta koji vozi na relaciji Prag-Zagreb-Rijeka/Split i obrnuto, a njime putuje oko 400 putnika koji će u subotu prijepodne stići u Rijeku, a poslijepodne u Split, izvijestile su Hrvatske željeznice. 

Za ovu je sezonu za taj vlak prodano više od 30.000 karata, navodi se u priopćenju.

Prvi vlak sutra stiže u Rijeku pa ide dalje za Split

Vlak je danas nešto prije 17 sati krenuo iz Praga, a sutra bi u 10:30 sati trebao stići u Rijeku, a u Split u 13:44 sata, najavljuju iz HŽ Putničkog prijevoza.

Kako navode, među putnicima prvog ovosezonskog vlaka su i hrvatska veleposlanica u Češkoj Ljiljana Pancirov te vlasnik i predsjednik Uprave češkoga željezničkog prijevoznika RegioJet Radim Jančura.

Jančura u priopćenju ističe kako su sretni što nastavljaju prošlogodišnju uspješnu suradnju, koja je rezultirala zajedničkom atraktivnom i sigurnom ponudom za turiste koji putuju između Hrvatske, Češke, Slovačke i Mađarske. "Zadovoljstvo nam je što je uz prosječnu popunjenost vlakova veću od 90 posto cijeli projekt bio profitabilan", naglasio je.     

Karte već od 19 eura

Iz HŽ Putničkog prijevoza navode kako se karte za relaciju Prag-Rijeka/Rijeka-Prag mogu kupiti po cijeni od 19 eura za mjesto u vagonu sa sjedalima odnosno od 31 eura u vagonu za spavanje, a za relaciju Prag-Split/Split-Prag od 35 eura u vagonu sa sjedalima odnosno od 42 eura u vagonu za spavanje. Uz to, putnici će moći putovati u tzv. astra-vagonima, koji u sjedala imaju ugrađene zaslone na dodir. Karte za vlak mogu se kupiti i od/do Zagreba i Budimpešte te na relacijama Zagreb-Rijeka/Split i obrnuto.

Karte se mogu kupiti putem aplikacije RegioJet i na blagajnama HŽPP-a u Zagrebu GK, Rijeci i Splitu, a u cijenu karte uključene su dodatne usluge u vlaku (voda, kava, doručak, Wi-Fi). U cijenu karte uključen je i prijevoz autobusima iz Ogulina, Gračaca, Rijeke i Splita do drugih destinacija na jadranskoj obali, navodi se u priopćenju. 

Prošle godine na ovoj relaciji prevezeno više od 60.000 putnika

"Nastavak uspješne suradnje RegioJeta i HŽPP-a doprinijet će daljnjem pozicioniranju Češke i Hrvatske kao privlačnih, sigurnih i jednostavno dostupnih turističkih destinacija, a očekuje se da će ove godine od 28. svibnja do 30. rujna u ukupno 176 vlakova biti prevezen još veći broj putnika. U svibnju, lipnju i rujnu vlakovi će voziti tri puta tjedno u oba smjera, a u srpnju i kolovozu svakodnevno", ističu iz HŽ Putničkog prijevoza.

Ta je tvrtka sredinom svibnja potpisala ugovor o suradnji s češkim željezničkim prijevoznikom RegioJetom o uvođenju sezonskih međunarodnih vlakova na relaciji Prag-Zagreb-Rijeka/Split i obrnuto, nastavno na lanjsku prošlogodišnju suradnju. Lani je na toj relaciji bilo prevezeno više od 60.000 putnika. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.