Stier otvara konferenciju koja će nagraditi molitelje pred bolnicama, govori i kardinal koji brani pedofiliju

Foto:  FAH, Index

DAVOR STIER, potpredsjednik Vlade Andreja Plenkovića bit će jedan od govornika na ovogodišnjem TradFestu, odnosno "Festivalu tradicije i konzervativnih ideja" kojeg organizira udruga Vigilare.
 
Glavni sudionik konferencije skupa je američki kardinal Raymond Leo Burke, a Stier koji je ujedno i ministar vanjskih poslova imat će pozdravnu riječ.  Konferencija će dati "godišnju nagradu" moliteljima ispred bolnica, odnosno inicijativi 40 dana za život. 
Ugurali Stiera između Batarela i Stojića
 
Iako je riječ o potpredsjedniku Vlade, a sada i ministru vanjskih poslova, Stier je najavljen kao drugi govornik. Prije njega govorit će predsjednik udruge Vigilare Vice John Batarelo, a nakon njega kontroverzni don Damir Stojić. Prvog dana govorit će i kardinal Burke. 
 
Riječ je o američkom kardinalu kojeg je papa Franjo smijenio iz Kongregacije za biskupe, a zatim ga maknuo i s mjesta vrhovnog suca te mu dao tek ceremonijalnu dužnost kao zaštitnika Suverenog vojnog malteškog reda. Iz Vatikana se neslužbeno moglo čuti kako se papa Franjo odlučio na taj korak zbog ekstremizma kardinala. No najgore što se veže uz Burkea su njegovi pokušaji obrane pedofilije u crkvi.
 
Zakon o pobačaju
 
"TradFest je festival tradicije i konzervativnih ideja nasuprot tzv. ‘naprednih’ i militantno-sekularnih ideja i politika koji su na nasilan i revolucionarni način pokušali zatomiti, kao što i danas nastoje uništiti, izvorne tradicionalne, konzervativne i kršćanske temelje kulture u Hrvatskoj, Europi i Zapadnom svijetu",stoji u opisu konferencije. No, sudeći prema gostima i govornicima fokus konferencije trebao biti na Zakonu o pobačaju te jačanju konzervativne revolucije u Hrvata. 
 
"Obrana kršćanskih načela u javnom životu: osvrt na pro-life kampanje u Poljskoj", "Obrana obitelji i života u suvremenoj Europi – poljsko iskustvo", "Tradicionalno i konzervativno nasuprot militantnog sekularizma u Hrvatskoj i Europi", "Život, dakle, biraj! Inicijativa 40 dana za život", "Do kada taj spolni odgoj i rodna ideologija u hrvatskim školama?", samo su neke od najavljenih tema i okruglih stolova.  
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.