Stanovnici devet mjesta Hercegovine i Dalmacije traže da se izuzmu od samoizolacije

Foto: PIXSELL

STANOVNICI devet općina i gradova iz Dalmacije i Hercegovine započeli su s potpisivanjem online peticije kojom od institucija Republike Hrvatske za sebe traže izuzeće u slučaju da se ponovno uvede dvotjedna samoizolacija za stanovnike BiH zbog povećanog broja slučajeva zaraze koronavirusa.

Online peticiju koja će biti upućena hrvatskoj vladi i Kriznome stožeru te vladi Županije zapadnohercegovačke i tamošnjoj Civilnoj zaštiti potpisalo je već 1300 osoba.

Pokrenuli peticiju zbog samoizolacije

Peticiju su potaknuli žitelji općina i gradova Vrgorca, Imotskog, Metkovića, Ploča i Opuzena u Hrvatskoj te Ljubuškog, Gruda, Širokog Brijega i Posušja u BiH. Oni apeliraju da se stanovnike ovih općina i gradova izostavi od eventualnog uvođenja dvotjedne samoizolacije.

"Ovim putem, a povodom najave ponovnog uvođenja samoizolacije za osobe koje dolaze s teritorija BiH u RH tražimo da se od eventualnog uvođenja samoizolacije izostave osobe koje imaju prebivalište u navedenim gradovima u BiH", stoji u online peticiji.

Pri tome se pojašnjava kako je u ovim općinama iznimno dobra epidemiološka situacija navodeći da o tome postoje jasni podaci. U Županiji zapadnohercegovačkoj je u posljednjih mjesec dana zabilježeno svega devet slučajeva zaraze, od kojih je jedan bio uvoz iz Republike Hrvatske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.