SSSH o smjeni Ane Jelinić: To je ishitren, nervozan i paničan postupak Hloverke Novak Srzić

SAVEZ samostalnih sindikata Hrvatske traži povratak Ane Jelinić, smijenjene urednice i voditeljice emisije Dossier.hr. Navode kako je smjena Jelinić "ishitren, nervozan i paničan postupak glavne urednice Informativnog programa HTV-a Hloverke Novak Srzić".

"Na javnoj televiziji u novije je vrijeme previše slučajeva sankcioniranja novinara čija profesionalnost nije po ukusu i mjeri njihovih nadređenih urednika! Progovoriti na javnoj televiziji o temi `Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije` nije `teški uređivački promašaj`, nego dobar odabir teme o čijoj zbilji u hrvatskome društvu svakodnevno čitamo na stranicama tiska, a nerijetko hrvatske političke moćnike na to se upozorava i iz Europske Unije", navodi se u priopćenju SSSH.

"Zastrašivanje i mobbing ne smiju biti jači od kritičke riječi novinara o kriminalnim, nerijetko i nesankcioniranim pojavama. Ana Jelinić gledateljstvu javne Hrvatske televizije potvrdila se kao kvalitetna novinarka s vlastitim profesionalnim stavom, pridonoseći što objektivnijem informiranju javnosti o temama koje su za mnoge u nas još tabu. SSSH se zalaže za razobličavanje svih onih na HRT-u koji zatiru, čak i kažnjavaju, takav profesionalni pristup . Ako se ne  povuče urednička smjena Ane Jelinić, SSSH podupire sudionika prijeporne emisije Darka Petričića u nakani za internacionalizacijom slučaja", poručuju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.