Srušio HDZ u Varošu pa dobio poslovni prostor s ponudom boljom od konkurencije za 4,8 kuna

Foto: Index

ZORAN BLAGOJEVIĆ, nezavisni vijećnik u splitskom kotaru Varoš, bio je presudan za rušenje HDZ-ovog predsjednika Mirka Ruščića, što se dogodilo u rujnu prošle godine. Blagojević je nakon toga dobio kućicu na Rivi, a proglašen je i pobjednikom natječaja za poslovni prostor u Bana Jelačića sa ponudom boljom od konkurencije za 4,8 kuna.

Početna cijena bila je, naime, 140 kuna po kvadratu, a Blagojević je ponudio niti pet kuna više od Iglu Športa koji je za prostor davao 160 kuna po kvadratu. Imaju u blizini trgovinu planinarske opreme, no taj im je prostor premali.   

Blagojević kani prostor od 67 kvadrata preurediti, ali i prenamijeniti jer će u bivšoj trgovini Bagata otvoriti restoran, odnosno, zalogajnicu. Zanimljivo je svakako da Blagojević živi sa ocem u gradskom stanu od 110 kvadrata, svega koji metar od prostora kojeg je dobio na natječaju raspisanom potkraj srpnja prošle godine.

Najavio rušenje HDZ-a uoči raspisivanja natječaja za poslovni prostor

Da će rušiti Ruščića i HDZ-ovu vlast u Varošu najavio je početkom srpnja. Problem je tada bio sa zelenom površinom u kvartu na koji je Čistoća trebala staviti kontejner.

Blagojević se složio da je vremenski sve doista tako ispalo, ali kaže da njegov poduzetnički angažman nema veze sa političkom aktivnošću u kotaru u kojem će, kaže, podržati onoga tko će raditi. 

"Istina je da sam sa partnerom imao kućicu na Rivi tijekom Božićnog sajma, kao i da sam dobio prostor na natječaju. Javilo se pet ponuđača, a moja ponuda je bila najizdašnija", kaže Blagojević.

Ruščića je, kaže, skinuo sa oporbom u kotaru zbog nerada i zelene površine na vrhu Plinarske, a otkrio nam je i kako ga je Porezna globila sa 10 tisuća kuna kazne jer mu je na kućici pisalo Riva, a ne Obala hrvatskog narodnog preporoda.

Vijećnik i otac sami u gradskom stanu od 110 kvadrata

Za gradski stan kaže da ga je dobio njegov otac 1983. godine kao socijalni slučaj.

"U stanu je bila još jedna obitelj, a danas smo ja i otac sami", potvrdio je Blagojević.

U gradskom stanu plaćaju povlaštenu najamninu pa nam je to bilo pomalo nespojivo sa ovom ipak vrlo sadržajnom poduzetničkom aktivnosti, koja nesporno zahtjeva i određena ulaganja. Samo za najam prostora u Bana Jelačića mjesečno treba izdvojiti 11 tisuća kuna, a uređenje prostora, pogotovo prenamjena, zahtijevat će još sredstava.

"Prodajem zemlju na Neslanovcu, a u svim poslovima sam sa svojim partnerima", kaže Blagojević.

Pitali smo ga je li tko odobrio prenamjenu prostora. Kaže da nije jer su prihvatili njegovu ponudu za ugostiteljsku djelatnost. 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.