Srpskom političaru koji podržava Rusiju zabranjen ulazak u BiH. On: Nisam ekstremist

Screenshot: YouTube

SRPSKOM političaru i šefu izvanparlamentarnog pokreta Oslobođenje Mlađanu Đorđeviću zabranjen je ulazak u BiH, objavio je on na Twitteru. Đorđević je na Twitteru objavio odluku o zabrani.

Đorđević je jutros vraćen s graničnog prijelaza u Skelinama s obrazloženjem da predstavlja prijetnju za sigurnost BiH, javni poredak te javni red i mir, prenosi Klix.

"Doživio sam neugodnost u danu kada sam krenuo na svetu liturgiju u manastiru Karno iznad Srebrenice kod igumana Luke u spomen mitropolitu Amfilohiju", rekao je Đorđević.

Đorđević: Nisam ni kriminalac ni terorist

Nema službenih informacija zašto je Đorđeviću zabranjen ulazak u BiH, a on tvrdi da ne predstavlja prijetnju. Novonastalu situaciju je komentirao za srpski Danas.

"Naravno da ja ne predstavljam nikakvu prijetnju jer ja nisam ni kriminalac ni terorist, već čovjek koji javno zastupa svoje stavove i snažno podržava Dayton i njegove tekovine, kao i opstanak Republike Srpske. Uložit ću žalbu na ovo rješenje i čudno je to da postoje tajni spiskovi za zabranu ulaska, a da do sada na to nije reagirala ni Srbija ni RS", kazao je Đorđević za Danas.

Podržava Rusiju

Klix navodi da je Đorđević više puta pokazao kontroverznost i radikalna mišljenja, a da navodi da nije ekstremist.

Političar smatra da je cilj ovog čina "progon Srba i pravoslavaca". Đorđević je nedavno boravio u Rusiji, fotografirao se s ratnom opremom, a proljetos je bio na proruskom prosvjedu u Beogradu. Tada je snimljen kako po asfaltu piše slovo Z.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.