Srpski tajkun Mišković osuđen na pet godina jer je sinu pomagao utajiti porez

Screenshot: Youtube

MIROSLAV MIŠKOVIĆ, srpski poduzetnik i vladnik Delta Holdinga nepravomoćno je osuđen na pet godina zatvora i 65.000 eura novčane kazne za pomaganje pri utaji poreza sinu Marku, a za malverzacije s cestovnim tvrtkama je oslobođen, javlja B92.

Istom odlukom Mišković je oslobođen optužbi za izvlačenje novca iz tvrtki.

Srpski tajkun proglašen je krivim za pomaganje sinu Marku da utaji porez po odbitku od oko 320,3 milijuna dinara, odnosno oko tri milijuna eura.

Na ovu presudu i Mišković i tužiteljstvo maju pravo na žalbu.

Mišković, njegov sin Marko i još osam osoba uhićeni su u prosincu 2012.  u okviru istrage o privatizaciji cestovnih poduzeća kojima je, po optužnici, učinjena šteta od oko 154 milijuna eura, a državnom proračunu Srbije 4,3 milijuna eura.

Mišković je u pritvoru bio do 23. srpnja 2013., a oslobođen je nakon jamstva od 12 milijuna eura, rekordnog u srbijanskom pravosuđu, a privremeno mu je oduzeta putovnica i zabranjeno da napušta boravište.

Marko Mišković bio je u kućnom pritvoru, ali mu je elektronički nadzor ukinut nakon što je položio jamstvo od 3,3 milijuna eura za obranu sa slobode.

Miroslav Mišković vlasnik je Delta holdinga, poslovnog sustava koji je do 2012. zapošljavao 25.000 ljudi i ostvarivao tri milijarde eura ukupnog prihoda, a nakon prodaje lanca supermarketa Maxi i Tempo belgijskom Delhaezu, ima oko 7.700 zaposlenika i jedna je od pet najvećih tvrtki u Srbiji.

Svoj poslovni imperij i veliko bogatstvo Mišković je počeo stjecati koristeći povlašten položaj koji je imao zahvaljujući vezama s režimom Slobodana Miloševića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.