Srpski pacijent dr. Mujkanovića iz Otočca zbog neadekvatnog liječenja ostao bez oka?

IAKO je prošlog tjedna PU ličko-senjska izvijestila kako nije utvrđeno da dr. Esad Mujkanović, 45-godišnji liječnik Doma zdravlja Otočac, nije pružio adekvatnu medicinsku pomoć pacijentu srpske nacionalnosti, 71-godišnjem Bošku Radiću iz Vrhovina te kako dvije CT snimke mozga načinjene u Općoj bolnici Ogulin nisu pokazale da je Radić doživio moždani udar, Novi list u novom broju piše kako je Radićevo stanje teško i kako je upravo zbog neadekvatnog liječenja Radić ostao bez jednog oka.

> Liječnik iz Otočca odbio pomoći pacijentu s moždanim udarom jer je Srbin

> Univerzalna dijagnoza dr. Mujkanovića je "prejeo si se" pa čak i kad te ugrize poskok!?

> Dr. Mujkanović prijavljen zbog nazivanja Srba "četnicima", pacijent nije imao moždani udar

"Radićevo stanje nikako se ne može opisati dobrim jer je, upravo zbog neadekvatne liječničke pomoći u Otočcu, ostao bez jednoga oka, a, kako nam je preneseno, uskoro će izgubiti vid i na drugo oko", rekao je zamjenik načelnika Općine Vrhovine, Miroslav Mašić, koji se zajedno s načelnikom Miloradom Delićem 6. rujna našao pod paljbom dr. Mujkanovića, koji ih je nazvao četnicima. Mašić je naveo kako je u Vrhovinama u tijeku potpisivanje peticije kojom stanovništvo zahtijeva micanje dr. Mujkanovića iz otočkog doma zdravlja, a traži se i oduzimanje njegove liječničke dozvole za rad.

Podsjetimo,  6. rujna oko 12.30 sati na Odjel hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Otočac primljen je 71-godišnji Boško Radić iz Vrhovina, kojemu je, prema policijskom izvješću, dežurni liječnik dr. Esad Mujkanović pružio medicinsku pomoć i zadržao ga na promatranju. Istog dana oko 15.30 sati u Dom zdravlja Otočac su došla dva Radićeva susjeda iz Vrhovina, načelnik općine Milorad Delić i zamjenik načelnika Miroslav Mašić, koji su od dr. Mujkanovića tražili da Radiću izda uputnicu i da ga vozilom Hitne medicinske pomoći prevezu u Opću bolnicu Ogulin ili Gospić radi daljnje hospitalizacije, jer sumnjaju da mu nije pružena adekvatna medicinska pomoć te da je Radić doživio moždani udar. Dr. Mujkanović je njihovo inzistiranje odbacio smatrajući da nema potrebe za daljnjom hospitalizacijom.

Na inzistiranje Delića i Mašića i uz njihovu pisanu suglasnost, Radić je otpušten iz Doma zdravlja Otočac. Prilikom otpuštanja Radića je dr. Mujkanović verbalno napao Delića i Mašića, vrijeđajući ih i omalovažavajući - nazivajući ih četnicima. Delić i Mašić su novinarima ispričali kako ih je dr. Mujkanović, koji i inače navodno radi probleme sugrađanima srpske nacionalnosti, izvrijeđao riječima: "Dosta je bilo vašeg četnikovanja u Vrhovinama... gamad Vrhovljanska... skinut ću vam ja kokarde sa glave obojici... što ćete kad ste rođeni kao četnici svi... hoćete li možda zapjevati Vojvodu Sinđelića ovdje? Marš van!". Zbog toga je dr. Mujkanović zaradio prekršajnu prijavu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.