Srpski navijač zbog guranja zapaljene bengalke policajcu u usta dobio 10 godina zatvora

SRPSKI navijač Uroš Mišić danas je osuđen na deset godina zatvora zbog pokušaja teškog ubojstva policajca Nebojše Trajkovića na utakmici koja se 2007. godine odigrala u Beogradu.

Mišić je policajca na utakmici Crvene zvezde i Hajduka bengalkom udarao po glavi i tijelu, da bi mu je na kraju pokušao ugurati i u usta. Tužitelj je na suđenju tvrdio kako je Mišić znao da bi time mogao ubiti policajca, pišu srpski mediji.

Nakon izricanja presude branitelji Uroša Mišića su najavili žalbu. Mišić je pri izlasku iz sudnice rekao kako bi u slučaju da je on policajac koji je pucao čovjeku u glavu kazna bila sedam godina zatvora. Time je želio podsjetiti na presudu koju je dobio policajac Miljan Raičević za ubojstvo 24-godišnjeg Đorđa Zarića.

Ovo je već druga presuda za isto djelo Mišiću, jer ga je sud u rujnu 2008. godine već osudio na 10 godina zatvora. Tu je presudu Vrhovni sud Srbije odbacio prošle godine i vratio na ponovljeno suđenje. Kazna od 10 godina je zatvorski minimum za djelo teškog ubojstva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.