Srpski list se ispričao zbog onoga što je objavio nakon smrti Vučićeve prve žene

Foto: Twitter

SRPSKI list Danas, koji spada u rijetke srpske medije koji nisu naklonjeni predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ispričao se zbog svoje objave nakon smrti prve Vučićeve supruge Ksenije Vučić.

Ispričali su se zbog toga što su nakon vijesti o smrti na društvenim mrežama podsjetili na svoj tekst iz 2020. godine "Ksenija Vučić: Nesuđena prva dama Srbije", zbog čega ih je danas napala i premijerka Srbije Ana Brnabić, rekavši da je vidjela zlurade komentare o Kseniji Vučić te da "nema razlike između Danas i opskurnog portala Srbin.info". 

Pročitajte ispriku lista Danas

Objašnjenje i ispriku lista Danas prenosimo u cijelosti. 

"U subotu uvečer nakon vijesti o smrti novinarke Ksenije Vučić, na društvenim mrežama Twitter i Facebook uredništvo portala Danasa podsjetilo je na tekst iz 2020. godine 'Ksenija Vučić: Nesuđena prva dama Srbije'. Riječ je o članku koji je tada objavljen u okviru naše redovne rubrike 'Ličnost dana'.

Tekst smo ponovo 'šerali' na društvenim mrežama samo kao podsjetnik na biografiju Ksenije Vučić, a ne iz loše namjere. Međutim, ubrzo nakon negativnih reakcija u komentarima na društvenim mrežama, shvatili smo da je ovaj potez shvaćen pogrešno, a budući da nam to nije bila namjera, objavu smo uklonili s Twittera i Facebooka.

Naglašavamo da na rad naše redakcije nema utjecaj bilo koja politička stranka, niti je ovo urađeno u političke svrhe, kako navode pojedini akteri iz javnog života, već je u pitanju bila samo nesmotrenost i greška dežurnih urednika koja je odmah ispravljena.

Činjenica je da u spomenutom tekstu koji je izazvao pažnju javnosti nisu obrisani pojedini dijelovi koji svakako nisu bili prigodni za objavljivanje u tom trenutku, zbog čega je redakciji Danasa žao, pogotovo nam je žao što su mnogi ovo shvatili i ocijenili kao zlonamjeran potez. Također, zgroženi smo što ovu situaciju pojedinci koriste za politički obračun s medijima.

Ispričavamo se svima koji su ponovno dijeljenje ovog teksta iz 2020. godine na društvenim mrežama shvatili kao nepoštovanje preminulih.

Redakcija Danasa izjavljuje saučešće porodici Ksenije Vučić i ispričavamo se ako smo povrijedili njihove osjećaje", napisali su iz lista Danas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.