Spremnost na cjenkanje i trgovinu iskazima dovodi u pitanje legitimitet Marjanovića kao svjedoka?

VIJEST da Tomislav Marjanović, svjedok pokajnik u sudskom procesu protiv ubojica Ive Pukanića, traži 300.000 eura mita kako bi odustao od iskaza koji tereti Slobodana Đurovića, jednog od optuženih u tom procesu, dovodi u pitanje vjerodostojnost svjedoka, ali i namjere Uskoka, piše danas agencija In Medias Res.

Prema tvrdnjama iznesenim u tekstu, početkom listopada 2009. Uskoku je prijavljeno da Tomislav Marjanović ucjenjuje optuženog Đurovića, a prijavi je priložen i dokazni materijal u obliku maila u kojem Marjanović Đurovićevom odvjetniku Damiru Uroiću predlaže da se navedeni iznos izvuče od Đurovićevog brata.

Svjedok pokajnik spreman na trgovinu i cjenkanje

Ta je poruka, zajedno s kaznenom prijavom, odmah proslijeđena Uskoku, no to je bilo u vrijeme kada se još nije znalo da će upravo Marjanović postati svjedok pokajnik i jedan od najvažnijih temelja optužnice u onom njezinom dijelu u kojem se spominju veze neposrednih egzekutora i srpskog kriminalca Sretena Jocića, za kojega se tvrdi da je platio Pukanićevu likvidaciju.

Uskok, tvrdi se u tekstu, ne samo da je ignorirao kaznenu prijavu, već ju je i skrivao i pred javnošću i pred sudom, a za nju se saznalo tek nedavno, kada je spomenuta u sudnici. Ta poruka, koja pokazuje da je Marjanović spreman na cjenkanje, trgovinu i ucjenjivanje svojim statusom svjedoka pokajnika, dovodi u pitanje njegovu osobnu vjerodostojnost, ali i poštene namjere samoga Uskoka i DORH-a, tvrdi agencija IMR.

"Ipak, uvažiti kaznenu prijavu i otvoriti pitanje Marjanovićevih ucjenjivačkih pokušaja značilo bi ugroziti optužnicu, ionako prepunu kontradikcija i rupa, osobito u dijelovima koji se tiču financiranja i organiziranja likvidacije", upozorava se i dodaje kako se tim kontradiktornostima ionako već dobrano ruga optuženi u beogradskom suđenju Sreten Jocić. Njemu, naime, nije jasno je li istina ono što se tvrdi u beogradskoj optužnici - da je primio 1,5 milijuna eura kako bi likvidirao Pukanića, ili je pak istinitije ono što se tvrdi u Zagrebu - da je on taj koji je platio istu sumu kako bi se riješio opasnog zagrebačkog novinara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.