Splitski odvjetnik optužio šefa Uskoka i zamjenicu za klevetu

SPLITSKI odvjetnik Željko Lubina za klevetu je optužio šefa Uskoka Dinka Cvitana i njegovu zamjenicu Nataliju Petković. Slučaj je zaprimio sudac Općinskog suda u Splitu Robert Pešutić, poznat po oslobađajućoj presudi šefu HSP-a Anti Đapiću.

Rasprava još nije sazvana, a čini se da ni neće. Za to bi, naime, trebalo Cvitanu i Petkovićki ukinuti imunitet. Tko bi trebao to zatražiti, nije najjasnije. Lubina je očekivao da će to sud po službenoj dužnosti, na sudu su, pak, mišljenja kako bi to trebao napraviti tužitelj, dakle, Lubina.

Tko tu diskreditira?

O čemu se zapravo radi? Lubina se zamjerio Cvitanu jer je, u skladu sa novim Zakonom o kaznenom postupku, tražio da Petkovićka kao građanka pristupi u njegov ured i kaže o saznanjima koje ima o službenici splitskog Zemljišnika, koju inače kazneno progoni zbog zloporabe. Po Uskoku, službenica je zlorabila ovlasti jer je prebrzo odrađivala svoj posao i knjižila nekretnine u jedan dan. U nekoliko slučajeva je nagrađena. Dobila je parfem i ogrlicu.

Zašto je Lubina htio da Petkovićka svjedoči? Pa zato jer je osumnjičena službenica i njoj uknjižila nekretninu za jedan dan, o čemu je Index već pisao.

Petkovićka se pozivu nije odazvala, Cvitan je Lubini priprijetio prijavom odvjetničkoj komori. Još je naveo da poziv za ispitivanjem smatra pokušajem diskreditacije njegove zamjenice. U zaglavlju stoje inicijali Natalije Petković, dok je dokument potpisao Dinko Cvitan. Zbog toga ih je Lubina oboje tužio.

Tužio i Bajića!

Odvjetniku Lubini tuženje šefova tužilaštva nije strano. Svojedobno je za zloporabu tužio Mladena Bajića, i to zbog savjetnika koji je na Državnom odvjetništvu istovremeno služio civilni vojni rok i primao plaću. Ništa se nije dogodilo, nitko nije odgovarao. Savjetnik je karijeru nastavio u tajnoj službi.

Lubina je predložio je da zbog objektivnosti slučaj istraži Državno odvjetništvo Azerbejdžana. Dragan Novosel, Bajićev zamjenik, prijavio ga je Odvjetničkoj komori.

Od tužbe, inače, nije bilo ništa, premda je uredujući sudac čak zatražio i ukidanje imuniteta. Možda je tek zanimljivo da je Bajića zastupao splitski odvjetnik Željko Gulišija, isti onaj koji je trebao braniti Ivu Sanadera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.