Splitski vijećnik pozvao Slovenca na tučnjavu: "Mahniču, jesi li spreman proliti krv za svoj dom?"

Foto: Hina/Facebook

SPLITSKI gradski vijećnik Martin Pauk pozvao je slovenskog političara na obračun u ringu.

Podsjetimo, Žan Mahnič sazvao je sjednicu odbora za obranu na kojoj se treba raspravljati o spremnosti slovenske vojske za slučaj zaoštravanja spora s Hrvatskom oko arbitražne presude o granici.

>> Slovenski političar huška na rat: "Hrvatska šalje specijalce i brodove u Istru, možemo očekivati sukob"

Huškačke izjave

Mahnič je rekao da iz ureda Mire Cerara cure informacije i da je čuo da hrvatska vlada šalje dva broda, jedan kod Umaga i jedan u okolicu Pule. Na brodovima su navodno pripadnici specijalnih jedinica Hrvatske vojske, a ne obalna straža, tvrdi Mahnič. "Njihov cilj je spriječiti provedbu arbitražnog sporazuma", kaže Mahnič.

"Hrvatska je spremna braniti svoju zemlju, ali ne znamo kako će to napraviti", rekao je Mahnič.

"Ne daj Bože da dođe do konflikata koje možemo očekivati s hrvatske strane", dodao je Mahnič koji je napao Cerara da ne radi ništa po ovom pitanju.

Mahnič je inače zastupnik Slovenske demokratske stranke (SDS) bivšeg premijera i oporbenog čelnika Janeza Janše.

"Zemlji pobjednika pripast će sporni teritorij"


Na njegove izjave, reagirao je i Mostovac Pauk. Objavio je fotografiju Mahniča s pripadajućom porukom, a njegovu objavu s Facebooka prenosimo u cijelosti:

"[ KUKAVICE, DOĐI I BORI SE ]

Ova spodoba na slici je Žan Mahnič (27), po zanimanju zastupnik u slovenskom parlamentu, a po karakteru idiot koji je za sutra sazvao sjednicu o ratu Slovenije i Hrvatske. Pozivam navedenog krvožednog zastupnika, kad je već željan borbe, rata i krvi - na osobni obračun u ringu sa mnom. Bez oružja, samo ruke i noge, dvojica ulaze, samo jedan izlazi. On neka predstavlja Sloveniju, ja volontiram za Hrvatsku. Zemlji pobjednika pripast će sporni teritorij. Dosta nam je ratova, dosta nam je žrtava, dosta je bilo razaranja i smrti. Ne želimo opet zbog nebitnih, monstruoznih političara u krvavi rat uvlačiti 6 milijuna ljudi s obje strane.

Žane Mahniču, jesi li uistinu spreman za svoj dom proliti krv?", napisao je Pauk.



Antiratni apel

Index je razgovarao sa splitskim vijećnikom.

"Ovo je antiratni apel. Mojoj izjavom želim smiriti strasti i pokazati bezobraznom Slovencu da ne želimo čuti zveckanje oružjem. Prošli smo previše ratova da bi nas danas nebitni huškači uvukli u sukob s nama prijateljskim narodom. Ako mu je do borbi i krvi, neka se sam bori, neka ne uvlači dva potpuno nevina naroda", komentirao je Pauk svoju objavu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.