Policija otkrila tko je zapalio auto vlasniku popularnog splitskog kluba, ne radi se o Torcidi

Foto: Pixsell/Ivo Čagalj

POLICIJA je privela je dvojicu mladih Solinjana zbog požara koji je jučer rano ujutro u Šižgorićevoj ulici u Splitu izbio na Audiju S8 22-godišnjeg Josipa Granića, vlasnika popularnog Moon bara na Gripama. 

27-godišnjak se sumnjiči da je zapaljivom tekućinom izazvao požar na Audiju, prijavljen je za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

Priveden je i 24-godišnjak. Policija je sumnjala da je i on bio zajedno s 27-godišnjakom, no nisu ga osumnjičili za potpalu i pomaganje, tek za prekršaj Zakona o oružju jer su mu našli pušku sa 140 metaka.

Nakon obrade u policiji pušteni na slobodu

Osumnjičeni za potpalu nije priveden na ispitivanje u Državno odvjetništvo, kako se možda očekivalo s obzirom na sve što se događalo oko Moon bara i njegovog vlasnika. Kako doznajemo, postoji  svjedok koji je ispitan te je navodno time onemogućeno da bi 27-godišnjak ostankom na slobodi mogao utjecati na njega.

Policija nastavlja kriminalističku obradu. Pokušat će doći i do osoba koje su naručile da se zapali Audi Josipa Granića. Solinjani su navodno za obavljeni posao trebali biti novčano nagrađeni, ali o kolikom se iznosu radi, zasad nije poznato.

Na meti zbog Moon bara

Policijska istraga je pokazala da se Granić našao meti zbog Moon bara, a ne zbog pomoći sucu Brunu Mariću prilikom napada u restoranu Epetium u Stobreču u listopadu prošle godine.

Policija je jučer saslušala i Josipa Granića i njegovog oca Dražena Granića. Nisu ukazali na moguće počinitelje.

"Nitko od mene ništa nije tražio, ja ne znam kome bi ja mogao smetati. Poslujemo uredno, izvršavamo obaveze, isplaćujemo plaće", kazao nam je jutros Dražen Granić. Nije mu poznato da je policija uhitila osobu osumnjičenu za potpalu Audija njegovog sina.

Moon bar nedavno je propucan s 30 metaka iz automatskog oružja. Čuvar pravim čudom nije ozlijeđen. Na početku sezone ispucana su dva hica te je dojavljeno da se u baru nalazi bomba. Pregled je pokazao da je dojava bila lažna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.