Splitska policija ne zna tko puca po ljudima, ali zato ima novi vizualni identitet

NAČELNIK splitske Policijske uprave Josip Bukvić pohvalio se jutros novitetima. Prvi je stelaža za mikrofone, a drugi pano s novim vizualnim identitetom Uprave. Tko ga je smislio i izradio te koliko je to sve skupa koštalo, javnost nije mogla doznati. Bukvić kaže da se radi o namjenskim sredstvima Ministarstva. Tvrdi da u pitanju nije veliki iznos te da ne želi reklamirati kuću koja ga je osmislila.

"Prvi smo. Ovakvo nešto nema nijedna policijska uprava", bio je zadovoljan šef splitske policije. Index je tražio da se odgovori koliko porezne obveznike košta njegov boravak u Splitu, no policija na to pitanje nikada nije odgovorila. Tvrde da ih u tome sprječava kolektivni ugovor.

Samo nemojte pionire spominjati...

Štrecnuo se malo Bukvić kad je čuo da ga novinari hvale za pionirske korake poduzete na osmišljavanju vizualnog identiteta Uprave. "Pioniri? Ma ne baš", pohitao se odmah Bukvić ograditi. Njemu je valjda jedina asocijacija na pionire - prvi razred osnovne škole i crvena marama oko vrata... Kad je Ivan Jarnjak kum na vjenčanju, puše se očito i na hladno...

Lijepo je što se Bukvić pobrinuo za novi vizualni identitet i stelažu za mikrofone, no javnost je posljednjih mjeseci uznemirena čitavim nizom pokušaja atentata koji su se dogodili u Splitu i okolici. Dvojica na motociklu pucala su na Lea Paurevića na Poljudu te u Kaštelima na Marija Boljata. Počinitelja nema, a policija se bavi identitetom?

Split je siguran grad

"Radimo vrlo intenzivno na tim slučajevima, Split nije imun na određene sigurnosne događaje, ali je ipak siguran grad. Stanje sigurnosti je za prvih pet mjeseci povoljno, ali planiramo i poduzimamo niz aktivnosti da sigurnost podignemo na još višu razinu", kazao je Bukvić, koji je danas predstavio i nove ljude na novim pozicijama. 

Slobodan Marendić postao je šef Sektora policije, Ivo Babić novi je načelnik Sektora za granicu. Ima još zanimljivosti. Nakon kraćeg šefovanja Odjelom za narkotike, bivši zamjenik načelnika Uprave Ante Gudelj maknut je na čelo aerodromske policije, dok je Marko Srdarević s mjesta načelnika Sektora policije prebačen za šefa Druge policijske postaje...

Promijenjeni da se ne zasite posla

Jedna od prvih Bukvićevih akvizicija bila je Vjera Malbaša, koju je postavio za šeficu sinjske policije. Nije prošlo ni par dana, a Malbaša je, igrajući se službenim pištoljem, nehotice ispalila metak u uredu. Srećom, nitko nije stradao. Valjda će Bukvić s novim setom rukovoditelja imati više sreće.

Inače je, tvrdi, većinom zadovoljan, a najnovija kadrovska rješenja nitko ne bi trebao pretragično shvatiti. "Većina je premještena u istom rangu. Uobičajeno je da se rukovoditelji mijenjaju da ne dođe do zasićenja", prokomentirao je Bukvić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.