Splitska oporba kojoj je Kerum izašao u susret: Baja zaposlio šogoricu, Alač i Cipci sinove

PREMDA već par dana šef splitskog SDP-a Marin Jurjević Baja trudi svakog živog uvjeriti kako je prava i konzistentna oporba Kerumu, vrijednim splitskim novinarima nije promaknulo da je posljednjih mjeseci došlo do prave navale zapošljavanja članova obitelji istaknutih splitskih SDP-ovaca u gradskoj administraciji.

Tako je zaposlena i sestra Jurjevićeve žene. On sam u tome ne vidi ništa sporno. Radila je u Banovini pa su je potjerali HDZ-ovci, a vratio Kerum. Sve legalno. Bio natječaj, žena prošla. Natjecala se za komunalno redarstvo, na koncu završila na Odjelu za pošiljke. Ne zna se tko bi se uopće zbog toga mogao pobuniti. Tko bi normalan u tome vidio bilo kakvu povezanost Keruma i Bajinog SDP-a? Samo zlonamjerni...

Kod Keruma ima posla za sve

Sina je, pak, zbrinula Vesna Alač, pročelnica Zajedničkih službi u Gradu Splitu, istodobno i županijska vijećnica SDP-a. Sin Alač zaposlen je u Vodovodu i kanalizaciji, gradskoj tvrtki u koju je iz Kerumovog Koteksa prešao i ekonomski strateg splitskog SDP-a Zdravko Mulić. Vjerojatno se radi o pukom slučaju.

Kerum je zaista bio široke ruke prema splitskim SDP-ovcima pa je na dostavi uplatnica za komunalnu naknadu angažirao Bojana Kralja, tajnika Foruma mladih.

U novoosnovanoj gradskoj tvrtki Split gradnja, mjesta se našlo i za sina vijećnice SU-a Milice Cipci, koja je u Banovinu ušla na zajedničkoj listi sa SDP-om i HNS-om, no kasnije se, kako je sama priznala, na savjet Marina Jurjevića, približila Kerumu i bila mu posljednji osigurač u očuvanju vlasti.

Sve je u Splitu, dakle, jasno. Oporba je protiv Keruma, a on im zauzvrat zapošljava obitelj. Ništa logičnije, ništa normalnije...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.