Sotonistička crkva organizirala akciju skupljanja čarapa za beskućnike

Foto: Shutterstock

SOTONISTIČKA organizacija na Floridi pokrenula je akciju sakupljanja čarapa za beskućnike kao dio svoje velike političke kampanje, prenosi Independent.

Akciju "Čarape za Sotonu" pokrenula je kontroverzna američka politička skupina Sotonistički Hram, koja se zalaže za razdvajanje crkve i države i djeluje diljem SAD-a već nekoliko godina.

Na stranici svoje Facebook grupe najavili su da će sakupljati donacije "neotvorenih pakiranja čarapa" kako bi ih dali beskućnicima u gradu Pensacola na zapadu Floride. U poruci piše: "Zdrava stopala moraju imati suhe čarape u našem kišovitom gradu".

Ne štuju Sotonu, već se zalažu za dobročinstvo, suosjećanje i zdrav razum


Suprotno uvriježenom mišljenju, većina sotonista ne štuje Sotonu. Sotonistički Hram je jedna od najvećih sotonističkih organizacija u SAD-u, a okuplja ateiste koji koriste sliku Sotone kako bi istaknuli i narugali se praznovjernim elementima u religijama.

U njihovom manifestu stoji: "Misija Sotonističkog Hrama je potaknuti dobročinstvo i suosjećanje u ljudima, odbaciti tiraniju autoriteta, zalagati se za praktičan zdrav razum i pravdu te biti vođeni ljudskom savješću u borbi za plemenite ciljeve".

Bore se i protiv tjelesnog kažnjavanja učenika

Skupina se također bori protiv tjelesnog kažnjavanja u školama, koje je još uvijek legalno u nekim državama SAD-a.

Nedavno su u Teksasu postavili veliki plakat na kojem pozivaju da se učenike "više nikada ne tuče u školama".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.