Softveraši iz Karlovca proglašeni najuspješnijim poduzetnicima

Foto: Facebook / Infinum

SVEUKUPNI pobjednik i dobitnik Zlatne bilance za najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu u 2016. godini je tvrtka Infinum d.o.o. iz Karlovca, ujedno i dobitnik Zlatne bilance za najuspješnijeg poduzetnika u 2016. godini u djelatnosti Informacije i komunikacije.

Infinum su 2005. godine osnovali Tomislav Car i Matej Špoler - tada studenti. Danas Infinum zapošljava više od stotinu ljudi različitih profila - mobile i web developere, UX/UI dizajnere, projektne voditelje i druge stručnjake.

Rade aplikacije za klijente  S područja financija, telekomunikacija, zdravstva, turizma, medija te drugih industrija.

Već treću godinu zaredom Infinum je uvršten u Deloitte Top 50 najuspješnijih tvrtki u CE regiji, a Inc. Magazine prošle godine stavio ih je na 210. mjesto Top 5,000 tvrtki u Europi.

U konkurenciji više od 100 tisuća poduzetnika


U izbor za Zlatnu bilancu za 2016. godinu, od 114.483 poduzetnika obveznika poreza na dobit – trgovačkih društava bez banaka i osiguravajućih društava, ušlo je 3.515 poduzetnika, od toga 135 mikro, 2.269 malih, 891 srednjih i 220, koji su ostvarili odlične poslovne rezultate te zadovoljili ekonomske i financijske kriterije za ulazak među 11 najboljih tvrtki, koje je definirala Fina.

Uvodnim su se govorima nazočnima obratili ministar financija Vlade RH, Zdravko Marić te predsjednik Finine Uprave, Dražen Čović. Analizu financijskih rezultata poslovanja hrvatskog gospodarstva u 2016. godini, prema prikupljenim i obrađenim Fininim podacima, okupljenima je prezentirao ekonomski analitičar Velimir Šonje.

Zlatna bilanca je nagrada koju Financijska agencija već devet godina dodjeljuje najuspješnijim poduzetnicima u pojedinoj djelatnosti, prema ukupnom rangu dobivenom rangiranjem 11 financijskih pokazatelja u pet kategorija: prema pokazateljima profitabilnosti, likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i ekonomičnosti. Ukupni pobjednik, najbolji među najboljima, izabire se prema tim kriterijima te ima najvišu ocjenu financijskog rejtinga prema Fininoj metodologiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.