Socijalistička radnička partija: Podržavamo odluku plenuma Filozofskog da odbije spajanje s KBF-om

Foto: Index

SOCIJALISTIČKA radnička partija danas je putem priopćenja podržala jučerašnji plenum Filozofskog fakulteta, koji je glasao protiv prijedloga ugovora spajanja Filozofskog i Katoličko bogoslovnog fakulteta.

Priopćenje SRP-a prenosimo u cijelosti.

"Socijalistička radnička partija podržava skup studenata, nastavnog osoblja i ostalih, koji je održan 6. travnja na prostoru Filozofskog fakulteta u Zagrebu, na kojemu su se prisutni suprostavili i odbacili prijedlog o suradnji s Katoličko-bogoslovnim fakultetom.

Ne postoje racionalni razlozi za takvu suradnju, katolička crkva kao institucija tokom cijele svoje povijesti bila je u sukobu sa znanošću, ona je znanost sputavala, znanstvenike proganjala, a neke i fizički uništavala.

Katolička crkva prodire u sve pore društva

Danas prilagođena novim uvjetima, na krilima retrogradnih politika i u suprotnosti sa ustavnim odredbama nameće se i prodire u sve pore društva. Najpogubnije je njeno djelovanje u obrazovnim institucijama, od vrtića preko osnovnih do srednjih škola, gdje se formiraju buduće

Stoga ohrabruje akcija pri samom vrhu obrazovnog lanca, da se suprotstavi namjeri da budu apsorbirani i podčinjeni kleru.

Učesnici skupa, pretežno mlada populacija,  svojim su okupljanjem i motivima zbog kojih su se okupili postupili revolucionarno, mada zbog opće klime u kojoj žive mnogi toga nisu svjesni.

Stoga u ovoj fazi događanja imaju našu punu podršku", stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Socijalističke radničke partije, Vladimir Kapuralin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.