Snimljen susret ministra pravosuđa i Uskokovog optuženika u restoranu

Screenshot: YouTube (Domagoj Margetić)

AKTIVIST Domagoj Margetić na svojem je YouTube kanalu objavio video koji prikazuje ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića u podrumu jednog restorana u Zagrebu s Ratkom Mačekom. Snimljeni su kako stoje i razgovaraju.

>> Bivša Sanaderova računovotkinja promijenila iskaz: Bila sam pod stresom

Podsjetimo, Maček je Uskokov optuženik u aferi Fimi Media. 

Margetić je ministra pitao kako komentira to što se susreće s optuženikom Uskoka. Ministar je najprije upitao snima li ga i zašto ga snima, a na ponovljeno pitanje kako to da se susreo s Mačekom, odgovara: “Pa što onda? Je li on kriv? Po Ustavu je nevin."

Video traje oko dvije minute, a objavljen je jučer. 

Portal Telegram neslužbeno je doznao da Bošnjaković tvrdi kako se u restoranu našao s djecom te da je Mačeka sreo slučajno. I Maček tvrdi isto.

Ročište održano jučer

Podsjetimo, jučer je došlo do obrata na suđenju upravo u aferi Fimi media. 

Bivša šefica računovodstva HDZ-a Branka Pavošević kazala je u svojoj obrani na suđenju za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi media da se ne osjeća krivom i da je izvršavala naredbe odgovornih kako ne bi ostala bez posla.

"Ne smatram se krivom ni odgovornom", rekla je Pavošević i dodala da je uvijek u radu poštovala zakone.

Kako je rekla, danas je prvi put dobila priliku da bez pritiska na sebe i obitelj iznese obranu. Kazala je kako je sve radila po nalozima glavnih tajnika HDZ-a i da nije znala da se radilo o bilo kakvom kaznenom djelu. Njihove postupke nije preispitivala jer se bojala da će ostati bez posla u HDZ-u.

"Ako netko misli da sam ranije priznala krivnju, moram reći da sam najprije devet puta iskazivala kao svjedok, a onda mi je sve to stavljeno na teret. Bila sam pod stresom", objasnila je Pavošević zašto je prvi put priznala krivnju.

Optužila je glavnog tajnika stranke Ivana Jarnjaka da joj nije naložio da se nekim zaposlenicima plate doprinosi, već samo honorari, čime su zakinuti i oni i država, a Jarnjak ipak nije optužen.

Negirala je da je bila odgovorna za cjelokupno financijsko poslovanje kao što je to u svom iskazu kazao Jarnjak. Podsjetila je da je revizija svih godina davala bezuvjetno mišljenje za financije HDZ-a, osim za 2007., što je naknadno ispravljeno.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.