Snimka nadzornih kamera otkriva novi trag o nestanku britanskog TV doktora

Foto: Screenshot BBC

Pojavila se nova snimka nadzorne kamere koja prikazuje muškarca za kojeg se vjeruje da je britanski TV doktor Michael Mosley, koji je nestao na grčkom otoku Symi.

Što pokazuje snimka

Snimka koju je objavio BBC, čini se, prikazuje nestalog TV i radijskog voditelja kako hoda s kišobranom pokraj marine u selu Pedi u srijedu, krećući se prema stjenovitim brdima, i to je možda posljednja lokacija na kojoj je viđen 67-godišnjak. Dr. Mosley, poznat po svojim TV programima i podcastu na BBC-jevom Radiju 4 Just One Thing, nestao je prije četiri dana, dok je bio na odmoru. Prijavljeno je da je pješice napustio plažu. Potraga i spasilačka operacija, uključujući helikoptere i dronove, nastavlja se.

Prema snimci čini se da je muškarac u dobrom stanju i da hoda stabilno, rekao je neimenovani policajac za BBC News. Ranije u subotu vatrogasci su počeli pretraživati područje u radijusu od 6.5 km preko planinskog područja okruženog morem, rekao je Manolis Tsimpoukas, koji organizira potrage za nestalim osobama na Dodekanezima, čiji je dio i Symi. Na pitanje je li bilo kakvih pokazatelja gdje je dr. Mosley, rekao je da nije bilo ničega.

Izvor je rekao za BBC News da se potraga fokusira na planinsko područje između sela Pedi i glavnog grada Symija. Izvor je to opisao kao "težak teren". Jedna teorija koja se pojavila je da je dr. Mosley pokušavao proći mnogo dužim putem nego što se ranije mislilo, prelazeći kilometre izloženih brdskih predjela. Smještaj dr. Mosleya bio je u glavnom gradu.

Jednu opciju službe sad isključuju

Službe sada isključuju mogućnost da je otac četvero djece stradao dok je hodao između plaže i Pedija. Serija snimaka nadzornih kamera izgleda kao da prikazuje voditelja na glavnoj ulici Pedija s kišobranom oko 20 minuta nakon napuštanja plaže. Nova snimka nadzorne kamere iz marine Pedi, u koju je imao uvid BBC News, snimljena je u 13:57.

Član spasilačkog tima opisao je potragu kao "utrku s vremenom" i rekao da bi mogao biti "bilo gdje". Njegovih četvero djece stiglo je na Symi kako bi pomogli u potrazi. Njegova supruga, dr. Clare Bailey Mosley, također je pretraživala otok zajedno sa svojim britanskim prijateljima, rekao je gradonačelnik Symija.

Sve ophodne brodice, privatne i komercijalne brodice u blizini otoka tragale su za njim, rekla je obalna straža Symija, dok su policija i vatrogasci koristili dronove i psa tragača kako bi pokušali locirati nestalog voditelja. Ronioci su "pretraživali vodu" uz pomoć obalne straže.

Gradonačelnik Symija Eleftherios Papakaloudoukas rekao je da će potraga trajati dok se dr. Mosley ne pronađe. Dodao je da nije siguran zašto bi nestali voditelj pokušao prijeći dug, potencijalno naporan put po takvoj vrućini, ali se nada da će biti pronađen "živ i zdrav".

Grčka policija rekla je da je dr. Mosley ostavio svoju suprugu na plaži u srijedu prije nego što je krenuo u šetnju prema središtu otoka. Njegov telefon pronađen je na mjestu gdje je boravio sa suprugom, koja je prijavila nestanak, rekao je glasnogovornik policije za BBC News.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.