Snažan potres pogodio Južnu Koreju, podrhtavanje se osjetilo u cijeloj zemlji

Screenshot: YouTube

JUŽNU Koreju danas je pogodio potres 5,4 stupnja i nema službenih podataka o ozlijeđenima, ali je nanesena šteta na stambenim objektima, a zbog potresa vlasti su odgodile prijemne ispite na sveučilištima.

Potres koje se dogodio danas drugi je po veličini zabilježeni potres u Južnoj Koreji.



Korejski meteorološki centar izvijestio je da je potresom pogođeno područje oko 9 kilometara sjeverno od lučkog grada Pohang na jugoistoku zemlje.

Podrhtavanje se osjetilo širom zemlje

Podrhtavanje se osjetilo širom zemlje i zabilježene su manje štete no operacije na nuklearnom reaktoru nisu pogođene, rekla je državna tvrtka koja upravlja nuklearnim sektorom Korea Hydro & Nucelar Power Co.

Ministar obrazovanja Kim Sang-kon rekao je da je veliki prijemni ispit, predviđen za sutra, odgođen na tjedan dana, što se događa prvi put zbog neke prirodne katastrofe.

U Južnoj Koreji prijemni ispiti ozbiljno su shvaćeni pa se u vrijeme trajanja ispita djelomice otkazuju letovi i preusmjerava promet kako se ne bi dekoncentriralo kandidate dok polažu testove.

Južna Koreja ima razmjerno slabu seizmičku aktivnost, u usporedbi s Japanom na istoku. Najjači zabilježen potres od 5,8 stupnja dogodio se prošle godine u rujnu.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz potrese, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: potres.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.