Smrtonosni tajfun na Tajvanu odnio 62 života, ranio 35 ljudi

NAJMANJE je 62 ljudi poginulo, dok se njih 57 smatra nestalima nakon što je tajfun Morakot poharao Tajvan. Kako prenose kineske novinske agencije, riječ je o najgorem tajfunu koji je u proteklih pet desetljeća pogodio otok. Nakon što je tajfun pogodio južni dio otoka prijavljeno je 35 ranjenih, dok je još troje ranjeno u padu helikoptera tijekom akcije spašavanja u južnom Pingdongu.

Helikopteri za spas

Snažan vjetar paralizirao je opskrbu električnom energijom za 1.58 milijuna kućanstava te uništio telekomunikacijske veze u središnjem i južnom dijelu Tajvana. Prema statistikama lokalnih poljoprivrednika, gubitci u sektorima poljoprivrede i ribarstva zasad se procjenjuju na oko 209 milijuna dolara. Iz takozvanih centara za pomoć u nesrećama poslani su helikopteri za prijevoz stanovnika iz planinskih predjela južnog Tajvana, gdje su poplave uništile ceste i mostove.

Donacije za pomoć

U područjima gdje se voda počela povlačiti, stanovnici su već počeli obnovu kuća. U Tainanu, Kaohsiungu i Pingdongu obustavljena je opskrba vodom za 710 tisuća kućanstava, a procjenjuje se da će trebati najmanje 24 sata da sustav ponovno proradi. S druge strane, vlada, neke medijske kuće i veće tvrtke već su donirale milijune dolara za pomoć od katastrofe, dok organizacija Crveni križ poziva na donacije ljude diljem svijeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.