Smrt u Boliviji: Chicova zaručnica osjećala da će se "ratniku" nešto dogoditi

NA MISI zadušnici u malenom slavonskom selu Laslovo tugom "skrhana" zaručnica u Boliviji ubijenog Eduarda Floresa zvanog Chico rekla je kako je predosjetila smrt svoga "izabranika".

"Tri dana prije nego što su ga ubili, osjećala sam da će se nešto dogoditi. Poslao mi je mail u kojemu je napisao da vjerujem u njega te da će njegove ideje uspjeti. No, ja sam cijelo vrijeme gledala BBC kako bih doznala svježe informacije o Eduardu i znala sam da će mu se nešto dogoditi", rekla je Linda Szaszvari koja dodaje kako je mnogi u Mađarskoj mnogi osuđuju, dok se u Laslovu osjećala dobrodošlom, piše Večernji list.

Chico će, najvjerojatnije, biti pokopan u Boliviji

Misa je održana u Reformatorskoj crkvi u Laslovu u kojem se Chico borio tijekom Domovinskog rata, a ratni zapovjednik toga mjesta Ladislav Kočiš o suborcu je imao samo riječi hvale. "Bio si vojnik, iskren prijatelj, moralna veličina. Da, bio si omiljen među suborcima. Nikada nisi izostavio Laslovo", kazao je Kočiš te dodao da je Chico bio najbolji ambasador toga sela u svijetu.

Chico, kojega su ubili zbog navodnog planiranja atentata na bolivijskog predsjednika Evu Moralesa, najvjerojatnije će pokopati u Boliviji gdje njegova obitelj ima obiteljsku grobnicu.

I.Kri.
Foto: Arhiva

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.