Smjena u Zavodu za javno zdravstvo: Kerumova doktorica Ninčević umjesto HSP-ovca Pelivana

BERISLAV PELIVAN odlazi s mjesta ravnatelja splitskog Zavoda za javno zdravstvo. U njegovu će fotelju kolegica Jasna Ninčević, koja uživa političko pokroviteljstvo Kerumova HGS-a. O smjeni će biti odlučeno u petak na prvoj radnoj sjednici Upravnog vijeća pod predsjedanjem HDZ-ovca Ante Blažića. Interesantno, premda je pozive za sjednicu već morao uputiti, Blažić još uvijek ne zna što će mu biti na dnevnom redu?!

Što je bilo, bilo je...

Njegov prethodnik Željko Grčić imao je velikih problema u nastojanju da dođe do dokumentacije o poslovanju Zavoda, koji je opterećen brojnim aferama, višemilijunskim dubiozama i sumnjivim poslovima, koje istražuju policija i Državno odvjetništvo. Blažić tvrdi da će od ravnatelja Zavoda zatražiti snimku poslovanja, premda još nije siguran hoće li to biti Pelivan ili Ninčevićka.

"Nisam ja istražitelj, što je bilo, bilo je...", dao je jasno naslutiti Blažić koliko mu je stalo do poslovanja Zavoda u proteklom razdoblju. Ništa ne zna ni o nepotpisanom zapisniku Upravnog vijeća iz prošlog saziva. Pojedine točke selektivno su potpisivane, među ostalim i zahtjev za kredit od nekih osam milijuna kuna, koji je u međuvremenu odobren. Grčić je inzistirao da mu se pojasni razlog kredita, no pritom je naišao na gnjev Krune Peronje, šefa županijskog HDZ-a, koji ga je bez jasnog obrazloženja brzopotezno smijenio.

Sporni detalji potrpani pod tepih

Očito je Grčić uletio u Peronjin "interesni prostor" i zbog toga je morao otići. Nasljednik Blažić takvih problema neće imati. Na konstituirajućoj sjednici Vijeća održanoj u ponedjeljak pojavili su se i Kerumovi članovi, dr. Baldo Obad i dr. Vlado Dadić, koji su potpuno ignorirali Grčića, i to zato jer nije htio bez konkretnog povoda Pelivana zamijeniti Ninčevićkom. Sad su očito sve kockice posložene, a sporni detalji potrpani pod tepih...

HSP-ovac Pelivan o svoj smjeni nije htio ni slova. "Sve će se znati u petak, dakle za svega dva dana", bio je zagonetan Pelivan, koji je svoju nasljednicu unaprijedio odmah nakon što je Kerum osvojio vlast i dogovorio koaliciju s HDZ-om u Županiji. Iz Službe za epidemiologiju nezaraznih bolesti premjestio ju je na čelo Odjela za zdravstvenu ekologiju. Vjenčani kum joj je dr. Željko Šundov, Kerumov županijski vijećnik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.