Smjena na čelu Radio Splita: Joško Krželj umjesto Zorana Vukičevića

Foto: Radio Split

VRLO je dinamično ovih dana u HRT-ovom centru u Splitu. Jučer smo izvijestili o vrlo izvjesnom povratku Denisa Šabića, poznatog po vođenju izbora ljepote i HDZ-ovih skupova, a danas je smijenjen glavni urednik Radio Splita Zoran Vukičević te je na njegovo mjesto postavljen Joško Krželj, najdugovječniji glavni urednik, koji je radio vodio dugih 11 godina, od početka 90-ih do 2002. godine.

Krželj nam nije htio komentirati postavljanje, kaže da nije ovlašten, a ništa za dodati nije imao ni rukovoditelj centra Dominik Strize, koji je nedavno na tom mjestu naslijedio Davora Marića, bivšeg direktora konkurentske Radio Dalmacije. Sa Prisavlja su nas tek kratko izvijestili o smjeni koja je opravdana profesionalnim propustima u radu. Na što se točno misli, nisu kazali.

Vukičević je na radiju 20 godina, a 2013. godine, uoči postavljanja na čelo radija, nagrađen je Liderovom nagradom za gospodarske priloge. Glavni urednik Radio Splita postao je nakon natječaja. Krželj je, pak, imenovan za vršitelja dužnosti. Prije mjesec dana pisalo se o tome kako je Jadran Marinković u jutarnjem programu pustio cenzuriranu verziju "Lipe cvatu" Bijelog dugmeta bez stiha "ravna ti je Jugoslavija". Pretpostavlja se da to ipak nije bio razlog za Vukičevićevu smjenu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.