Smiljana Srnec se na sudu svađala s bivšom prijateljicom, svjedoku pozlilo

Foto: Željko Hladika/PIXSELL

DANAS se na Županijskom sudu u Varaždinu nastavlja suđenje Smiljani Srnec optuženoj da je u ljeto 2000. godine u Palovcu ubila sestru Jasminu Dominić te njeno tijelo 19 godina držala u škrinji.

Danas će na sudu iskaze dati četvero svjedoka koji su poznavali obitelji  Srnec i Dominić.

Jednom od svjedoka je prije rasprave pozlilo, odnosno imao je napad anksioznosti, zbog čega će svjedočiti kasnije.

Prva je na klupu za svjedoke sjela Sonja Šamarija koja je izjavila da poznaje cijelu obitelj. Ona i Jasmina odrasle su zajedno i dolazila im je u kuću. Bila je prijateljica sa sestrama od malih nogu, no preostala se družiti sa Smiljanom jer su se posvađale, pišu Vijesti.

No, porječkale su se i tijekom rasprave.

Naime, Smiljana je inzistirala na tome da joj svjedokinja kaže zašto su se posvađale i da se točno izjasni je li se posvađala s njom ili s njezinom pokojnom sestrom Jasminom.

Svjedokinja je rekla da ne želi komentirati svađu jer je to osobna stvar. Smiljana je inzistirala na tome da se Šamarija izjasni kada su se posvađale i je li baš od nje čula da je Jasmina u Francuskoj.

Svjedokinja je izjavila da se ne sjeća od koga je to točno čula, a Smiljana Srnec ju je podsjetila da nisu razgovarale od kada su se posvađale, a to je bilo 1994. godine, što je puno prije nego li je Jasmina nestala.

Svjedočio je i vlasnik kafića u kojem je Smiljana radila

Svjedočio je i Vladimir Markić, vlasnik kafića u kojem je početkom dvijetisućitih radila Smiljana Srnec. On je kazao kako je poznavao Smiljanu i oca Martina, dok Jasminu nije poznavao. Za njen nestanak čuo je od gostiju, ali ni s kim iz obitelji o tome nije pričao.

Smiljanu je opisao kao 'živahnu, ali ništa posebno'. Za oca Martina je kazao kako nije često dolazio u lokal jer je radio vani, ali kada bi došao, bio je za veseljak i 'za počastiti'. Kada bi popio, bio bi veseo i za pjesmu.

"Znali smo skupa zapjevati. Nikada nije pričao o kćerima", izjavio je te je dodao da ne zna da bi bio neugodan nakon što bi popio.

Rođak opisao svađu

Na sudu je govorio i Boris Kocijan, rođak sestara. On je opisao jednu svađu između Jasmine i Smiljane.

"Ja sam naišao dok je svađa već trajala. Mislim da su se tukle. Jasmina je samo istrčala i povikala: 'Bježi, ubit će nas!'" izjavio je svjedok.

Na upit tužiteljice je li tada vidio Smiljanu, Kocijan je izjavio: "Vidio sam je. Bila je čudna. Teško mi je to opisati. Kao da nije bila svoja. Zjenice nije imala, pjena joj je bila na ustima, slina..."

Suđenje počelo u listopadu

Podsjetimo, na Županijskom sudu u Varaždinu 15. listopada započelo je suđenje Smiljani Srnec (45).

Srnec je optužena da je 2000. godine ubila sestru Jasminu (rođenu 1977. godine) zadavši joj najmanje pet-šest međusobno neovisnih, jakih udaraca tupo-tvrdim predmetom koji nije pronađen.

Sestra Smiljane Srnec, nestala 2000. godine, pronađena je u obiteljskom domu skoro 20 godina kasnije. Njen nestanak službeno je prijavljen tek 16. kolovoza 2005.

Međimurska policija je 16. veljače ove godine zaprimila dojavu iz županijskog Zavoda za hitnu medicinu da je u zamrzivaču u kući u Palovcu pronađen leš nepoznate osobe, za koju je utvrđeno da je sestra Smiljane Srnec koja je uhićena istoga dana.

Vrhovni je sud prije tjedan dana odbio žalbu optužene Smiljane Srnec protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu o produljenju istražnog zatvora. Time je postalo pravomoćno rješenje prvostupanjskog suda kojim je optuženici, u tijeku postupka nakon podignute optužnice zbog kaznenog djela ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona, produljen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.