Smijenjena predsjednica jedine stranke Hrvata u Crnoj Gori podnijela tužbu

Screenshot: YouTube

SMIJENJENA predsjednica Hrvatske građanske inicijative (HGI), jedine političke stranke Hrvata u Crnoj Gori, Marija Vučinović podnijela je tužbu Upravnom sudu u kojoj traži poništenje odluke ministarstva javne uprave o imenovanju Josipa Gržetića vršiteljem dužnosti čelnika stranke.

Vučinović tvrdi da je u tom slučaju došlo do bitnih povreda pravila postupka, pogrešnog i nepotpunog utvrđenog činjeničnog stanja, kao i do pogrešne primjene materijalnog prava.

Dugogodišnji član HGI-ja, umirovljenik Josip Gržetić je nakon smjene Vučinović imenovan za vršitelja dužnosti predsjednika stranke do održavanja izvanrednog sabora.

Bivša predsjednica HGI-ja nije željela komentirati tužbu, dok je, kako je rekla, postupak u tijeku.

Na sjednici središnjeg odbora Hrvatske građanske inicijative u veljači ove godine izglasano je nepovjerenje predsjednici stranke i ministrici u vladi Crne Gore Mariji Vučinović.

''Središnji odbor se odlučio na ovaj važan korak radi promjene postojećeg stanja u stranci i njene bolje pozicioniranosti na političkoj sceni Crne Gore. HGI ide na izvanredni sabor'', priopćeno je tada iz stranke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.