Smijenjen šef Ginekologije splitskog KBC-a, poznat je iz velike afere oko kiretaže

Foto: Milan Šabić/PIXSELL

DENI KARELOVIĆ, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Split, smijenjen je s tog mjesta.

Kako piše Dalmacija Danas, nije to stvar od jučer, problem postoji već dvije godine, no sada je kulminirao.

Spomenuti portal je iz pouzdanog izbora saznao da se već dvije godine vodi tiha pobuna na odjelu, zbog mnogih stvari, a jedna od njih je i priča s aferom kiretaže iz listopada 2018. godine.

Šefovi odjela Zavoda nisu više mogli surađivati s njim

Sve je kulminiralo prije desetak dana kada su svi šefovi odjela Zavoda podnijeli ostavke jer "ne mogu surađivati sa šefom". Nakon toga je smijenjen i sam Karelović.

Vršitelj dužnosti trebao bi biti dr. Marko Jukić. Rodilište je, unatoč svim ovim problemima, normalno funkcioniralo.

"To se nezadovoljstvo vani nije vidjelo, rodilište je funkcioniralo i dalje. Nezadovoljstvo se nije prenosilo na pacijentice, a to je najvažnije", kazao je sugovornik u razgovoru za Dalmaciju Danas.

Mostovka ga je prije dvije godine prozvala u saboru

Podsjetimo, Karelović je u listopadu 2018. bio prozvan kad je tadašnja Mostova saborska zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić u saboru tijekom rasprave o zahtjevu za smjenom ministra zdravstva Milana Kujundžića iznijela svoje osobno iskustvo, ustvrdivši kako joj je u KBC-u Split obavljena kiretaža bez anestezije.

"Ne znam kako to izgleda, rekla sam - okej. Kad sam ušla u prostoriju, prvo mi je bilo čudno to što su me svezali. Nisu mi objasnili zašto. Mislila sam da je to za zaštitu, ako se trznem, jer mi je bilo logično da će mi umrtviti taj dio tijela. Bol je bila sve jača i jača, postalo je neizdrživo. Upitala sam dokad će to boljeti i kada će početi djelovati nešto. Rekli su mi da je ovo jedini način na koji to mogu učiniti", ispričala je tada Ninčević Lesandrić.

Karelović je to negirao. Rekao je da se radilo o drugom zahvatu - vakuumskoj aspiraciji, koja je obavljena kako treba. Uz to, ustvrdio je da Ninčević Lesandrić nisu vezali prilikom izvođenja zahvata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.