Slovenski novinar osuđen za klevetu zbog teksta o ocu Melanije Trump

Ilustracija: EPA

VIŠI sud u Ljubljani pravomoćno je presudio da se slovenski novinar i publicist Bojan Požar mora javno ispričati te isplatiti 5000 eura odštete zbog klevete Viktoru Knavsu, ocu Melanije Trump, američke prve dame, objavio je u ponedjeljak ljubljanski  odvjetnički ured Pirc Musar&Lemut Strle iz Ljubljane.

Osim toga, Požar je dužan platiti i gotovo 2000 eura sudskih troškova, objavio je odvjetnički ured.

Požar objavio da je otac Melanije Trump bio u istražnom zatvoru

Na svojem portalu prije više godina Požar je naveo da je otac Melanije Trump, u vrijeme kad se u Sloveniji prije više od 30 godina bavio prodajom automobilskih dijelova, zbog utaje poreza bio u istražnom zatvoru.

Presudom je sud naredio da se Požar mora ispričati Viktoru Knavsu u svojim medijima te u istom mediju objaviti tekst presude u kojem stoji da se radilo o neistinitim i uvredljivim tvrdnjama.

Sudski postupak u kojemu je Knavs tužio Požara počeo je 2017. godine, a tuženi se izjasnio da se ne osjeća krivim.

Požar objavio i dvije knjige o Melaniji Trump

Publicist koji svojim člancima često i u slovenskoj politici uzbuđuje javnost i otkriva skandale iza političkih kulisa objavio je nakon neočekivane pobjede Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima u SAD-u 2016. i dvije knjige o Melaniji Trump iz vremena kad je živjela u Sloveniji, među kojima i njezinu neautoriziranu biografiju, ali je sa svim tim radovima imao neprilike s obitelji Melanije Trump koja danas živi u Americi.

Knavs na sudu tvrdio da se nikad nije bavio ilegalnom trgovinom

U članku zbog kojeg ga je Knavs tužio za klevetu Požar se pozivao na navodne dokumente slovenske policije iz vremena bivše Jugoslavije, objavljene u Sloveniji pod nazivom "Udba.net", te  izjave susjeda obitelji Knavs iz vremena kad su živjeli u Sevnici, što su oni na sudu negirali.

Viktor Knavs je u iskazu na sudu u Ljubljani rekao da se nikad u spomenuto vrijeme nije bavio ilegalnom trgovinom niti je utajio porez, a dokumente na koje se pozivao novinar i publicist proglasio je nepotpunima i netočnima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.