Slovenija će obavijestiti EU o izjavi Filipovića: "Neprimjereno je što je rekao"

Foto: Dusko Jaramaz, Davorin Visnjic/PIXSELL

SLOVENSKO ministarstvo vanjskih poslova reagiralo je na izjavu hrvatskog ministra gospodarstva Dalibora Filipovića, koji je prošlog tjedna kazao kako više neće kupovati na benzinskim pumpama Petrola. Smatraju da je njegova izjava neprimjerena i poručili su da će "o neugodnoj situaciji obavijestiti i Europsku komisiju".

"U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova iznenađeni smo izjavom hrvatskog ministra gospodarstva Filipovića. Zbog neprimjerene izjave reagirali smo i diplomatskim putem te pozvali u zaštitu Veleposlanstvo Hrvatske u Sloveniji", objavilo je slovensko ministarstvo, piše 24ur.

"Nedopustivo je da vlasti s pozicije moći diskriminiraju slovenska poduzeća"

Prema slovenskom ministarstvu, nedopustivo je da vlasti s pozicije moći diskriminiraju slovenska poduzeća i tako utječu na odluke potrošača i krše pravila unutarnjeg tržišta EU.

"Petrol je ozbiljna tvrtka i Slovenija će uvijek odlučno reagirati na neprimjerene postupke predstavnika drugih država koji negativno utječu na poslovanje ili ugled slovenske tvrtke", poručili su Slovenci, piše 24ur.

Od hrvatskih vlasti očekuju punu slobodu i ravnopravan status svih slovenskih tvrtki u Hrvatskoj. "O situaciji ćemo obavijestiti Europsku komisiju", navode iz ministarstva.

"Očekujemo da će se hrvatski ministri ubuduće suzdržati od ovakvih izjava koje ne pridonose dobrim gospodarskim odnosima dviju prijateljskih država i dobrosusjedskim odnosima. I dalje ćemo pozorno pratiti zbivanja oko tvrtke Petrol u Hrvatskoj", poručili su iz slovenskog ministarstva vanjskih poslova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.