Policajac pitao "Je li droga kod cura", a Slovaci čuli "kocura", što je kod njih penis

DVIJE Slovakinje koje su optužile službenika s graničnog prijelaza Plovanija da ih je silio na oralni seks u zamjenu za puštanje u Hrvatsku, došle su danas popodne u porečku policiju dati iskaz. Bile su vidno uznemirene i nisu željele razgovarati s novinarima. No, čini se da je tijekom dana ipak sve razjašnjeno.

Naime, "kocura" na slovačkom je jedan od naziva za muški spolni organ, a policajac je Slovake pitao "Je li droga kod cura", pa je došlo do zabune, kažu iz policije.

Na izvanrednoj novinskoj konferenciji PU istarska izvijestila je kako policijski službenici koji rade na granici nisu neprimjereno reagirali, već su ih slovački turisti krivo shvatili zbog pogreške u komunikaciji. Naime, kako kažu u policiji, došlo je do pogrešnog tumačenja značenja jedne hrvatske riječi od strane državljanina Slovačke.

"Policijski službenici obavili su tijekom današnjeg dana razgovore s gore spomenutim osobama, i to u prisutnosti slovačkih policajaca koji borave na području Republike Hrvatske, kojom prilikom su slovački turisti izjavili kako je postupanje svih službenika na graničnom prijelazu Plovanija bilo izuzetno   profesionalno i korektno te da nemaju nikakve primjedbe ili pritužbe na ponašanje službenika, već je cjelokupna situacija posljedica nerazumijevanja slovačkog državljanina i pogrešnog tumačenja hrvatske riječi.", stoji u priopćenju policije.

Slovački mediji raspisali se o ponašanju prema svojim turistima

O incidentu, koji se dogodio u ponedjeljak, raspisali su se i slovački mediji. Portal Aktualne.sk prenio da su dva mladića i dvije djevojke zaustavljeni na granici i da su službenici uporno inzistirali da u automobilu skrivaju drogu. Vozača su, prenosi slovački portal, potom odveli u zgradu carinarnice, a potom su i njega i drugog mladića svukli do gola. Prema djevojkama su, navodno, bili osobito vulgarni.

"Kad mi jedna od vas popuši, tad ćemo vas pustiti", navodno je rekao jedan od graničnih službenika, za koje slovački turisti u iskazu nisu bili sigurni jesu li carinici ili policajci.

Iz Carinske uprave su još jučer demantirali sve napise u kojima se carinici spominju "kao odgovorni za krajnje degutantno i etički neprihvatljivo ponašanje u obavljanju službene dužnosti".

I u MUP-u su jutros kazali kako o incidentu ništa ne znaju no pokrenuli su istragu pa je ustanovljeno da je došlo do nerazumijevanja. O svemu je obaviješteno i slovačko Ministarstvo vanjskih poslova. I incidentu je izvijestio i visokonakladni češki tabloid Blisk.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.