Škoro će biti nositelj liste u 2. izbornoj jedinici

Foto: Hina

VEĆ SE nekoliko dana špekulira o tome da će Miroslav Škoro biti nositelj liste u 2. izbornoj jedinici koja obuhvaća istočni dio Zagrebačke županije, Koprivničko-križevačku županiju, Bjelovarsko-bilogorsku županiju i istočni dio Grada Zagreba, a čini se da će, sudeći prema najavama iz dijela medija, tako i biti.

U toj će se izbornoj jedinici sučeliti s Gordanom Jandrokovićem, Darijom Hrebakom, Ninom Raspudićem i Rajkom Ostojićem.

Jučer je bio u Bjelovaru u kojemu je u 1. krugu predsjedničkih izbora bio na drugom mjestu, dok je u cijeloj županiji odnio najveći broj glasova. Komentirao je Inu, sučeljavanje, euro i koronavirus.

O Ini

Vođa Domovinskog pokreta je prodaju Ine proglasio procesom "u kojem je sudjelovalo više vlada i koji je napravio ireverzibilnu štetu Hrvatskoj".

Vrijednost mađarskog udjela u Ini procijenjena je na 16 do 17 milijardi kuna i smatram da za taj novac Hrvatska može napraviti mnogo kvalitetnija rješenja u energetskom sektoru, rekao je. "Nitko ne može kupiti hrvatske naftne izvore, može samo dobiti koncesiju. Uvozimo 40 posto energije, a hidrocentrale ne smatramo izvorima energije, nego imamo vjetroelektrane i sve oko njih. Nećemo se dodatno zaduživati za nabavu energije”, poručio je Škoro.

O sučeljavanju

Prihvatio bi poziv premijera na sučeljavanje, ali, kako je rekao, morao bi doći "sa svežnjem papira jer ne može popamtiti sve afere koje je vlada proizvela".

O euru

Odgovarajući na pitanja novinara Škoro je također rekao i da je referendum ustavno pravo koje se u Hrvatskoj nedovoljno prakticira pa bi i uvođenje eura trebalo riješiti referendumom.

"U tijeku je uvođenje eura, a hrvatski narod isključen je iz tog procesa. Smatram da bi to pitanje trebalo riješiti referendumom”, naglasio je. Kritizirao je i poreznu politiku aktualne vlasti kazavši da među stranim investitorima vlada pravilo ABC, anything but Croatia, što znači da ulagači ulažu bilo gdje, samo ne u Hrvatsku.

O koronavirusu

Škoro se osvrnuo se i na epidemiološke mjere. Smiju se organizirati koncerti s devet tisuća posjetitelja, što on podržava, ali se ne slaže da se na svakom predizbornom skupu mjeri temperatura, uzimaju osobni podaci te on to neće činiti.

Rekao je i da će se pridružiti Hodu za život, a na pitanje koliko mandata očekuje u 2. izbornoj jedinici odgovorio je: "Koliko god mandata da dobijemo, mi ćemo prihvatiti."

Glavna tema njegova posjeta Bjelovaru i 2. izbornoj jedinici bila je poljoprivreda, tvrdi. "Iz Bjelovara, poznatog sajamskog grada, šaljem poruku da živimo u zemlji koja u mnogim područjima nije suverena, a pogotovo u sektoru poljoprivrede i hrane. Kriza uzrokovana koronavirusom daje nam prigodu promijeniti tu politiku koja je koncentrirana na trgovinu i uvoz jer možemo hraniti ne samo Hrvatsku nego i mnogo veće područje", rekao je Škoro.

Rezultati Miroslava na prošlim predsjedničkim izborima u županijama koje u cijelosti ili djelomično pripadaju 2. izbornoj jedinici.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.