Skladgradnja na listi 35 najboljih hrvatskih kompanija!

NOVI broj hrvatskog izdanja uglednog časopisa Forbes na svojoj naslovnoj strani hvali se pregledom 35 najboljih hrvatskih kompanija. Jedna od tvrtki koja je ušla u sam vrh je Skladgradnja, u vlasništvu Slavena i Joze Žužula!

Podsjećamo, već smo pisali kako je Skladgradnja bila gotovo nepoznata tvrtka sve dok Ivo Sanader nije Žužulima omogućio sklapanje direktne pogodbe za gradnju čvora Vučevica na autocesti A1. Taj gotovo nepotrebni čvor, koji s autocestom spaja Sanaderovo rodno selo, bio je početak vrtoglavog uspona Skladgradnje koja je danas, šest godina kasnije, na 11. mjestu najboljih hrvatskih tvrtki prema Forbesu.

Taj visoki plasman Skladgradnja može prije svega zahvaliti Hrvatskim autocestama, s obzirom da je firma u vlasništvu Žužulovih vrlo brzo postala najveći HAC-ov kooperant. Da njihov uspon na gospodarskoj sceni nije u potpunosti ostvaren legalnim sredstvima pokazalo je uhićenje Slavena Žužula, kojem je danas određeno mjesec dana pritvora pod sumnjom za aferu oko bojanja tunela Sveti Rok i Mala Kapela, što je HAC platio Skladgradnji osjetno više od tržišne cijene.

No, Skladgradnja je ipak završila na 11. mjestu ljestvice koju predvodi firma Vinkoprom iz Vinkovaca. Vrlo je zanimljivo kako su firme s kojima Skladgradnja najviše posluje, poput HAC-a, Hrvatskih cesta ili Autoceste Rijeka - Zagreb, redom pri dnu ljestvice i spadaju među najveće gubitaše u hrvatskom gospodarstvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.