Škaro zlostavljao ženu koja mu je pisala knjigu Vjera i sport? "Imao je pištolj"

Foto: Facebook

POJAVLJUJU se novi detalji iz istrage protiv Damira Škare zbog prijavljenog silovanja jedne njegove zaposlenice u Autoklubu Siget čiji je predsjednik.

Pojavljuju se i nove svjedokinje, a jedna od njih je zaposlenica koja mu je pisala petu knjigu naslova Vjera i sport, čiji je autor uz Škaru, i Miroslav Ćiro Blažević.

Ona će, piše Jutarnji list, biti jedna od ključnih svjedokinja u slučaju seksualnog uznemiravanja njezine kolegice od bivšeg šefa Damira Škare.

Ta svjedokinja seksualnog uznemiravanja Damira Škare odlučna je ponoviti ono što je već izjavila policiji o tome da je njegova tajnica bila uznemiravana na poslu, a sve to prethodilo je silovanju, zbog čega je Damir Škaro i uhićen.

I nju je zlostavljao?

"Ponovit ću ono što sam rekla policiji, ali sve bih to što prije htjela zaboraviti", poručila je jedna svjedokinja koja je odbila prepričati što zna o seksualnom uznemiravanju Damira Škare. Potvrdila je samo ono što je 12. kolovoza u prijavi navela i tajnica koja je Škaru prijavila za silovanje.

Do nje je policija došla tako što je žrtva Škarina seksualnog zlostavljanja spomenula i njezino ime. Osim nelagode, i njoj i svim svjedokinjama zajednički je osjećaj straha od, kako sve navode, moćnog predsjednika sigetskog autokluba. I ona je ispričala, prenosi Jutarnji, da joj se Škaro neprimjereno obraćao, slao joj poruke koje su imale razne aluzije na seks tijekom razgovora o radu na knjizi, koju je Škaro pripremao na službenom kompjutoru. Rad na knjizi bio je dio njezinih radnih obaveza.

"Imao je pištolj u ladici radnog stola"

Jedna od svjedokinja u istrazi rekla je da je u klubu javna tajna da je Škaro u ladici svog radnog stola imao pištolj, da ga je čak i pokazivao u pojedinim ispadima, a seksistički ispadi tada su bili dio njegova obrasca ponašanja, pogotovo kad je riječ o djelatnicama.

U međuvremenu, kako je još prije nekoliko dana objavio Index, još se nekoliko žena priprema progovoriti o Škari. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.