Skandalozni Bandić novinarki: "Vi biste poginuli od metka"

Screenshot: Nova TV

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić dao je izjavu novinarima uoči izricanja presude u aferi Štandovi u 14 sati na zagrebačkom Županijskom sudu, u kojoj je ponovno na skandalozan način razgovarao s novinarkom. 

Bandić je neprimjereno odgovorio novinarki Nove TV Ivani Pezo Moskaljov koju je seksistički izvrijeđao prije nekoliko mjeseci u Kozarim putevima. 

Bandić ponovno imao ispad prema novinarki koju je već izvrijeđao

Novinarka ga je pitala hoće li presuda imati utjecaja na njegovu daljnju političku karijeru, a uslijedio je Bandićev ispad prema novinarki osobno.

"Majko Isusova... Sretan je vaš muž. Moram se nasmijati. Vako ste vi brzi, vi bi poginuli od tog metka. Memorija mi je dobra. Bit će vremena kad budem o tome počeo govoriti. Vama na Novoj (TV) poručujem, pustite moj govor, dva tjedna prije uhićenja za aferu Štandovi na Jelačić placu. Bit će vam sve jasno", odgovorio je Bandić.

Osim ispada prema novinarki, još je potvrdio da će doći na današnje izricanje presude. 

Poručio da dolazi na izricanje presude "iako radi 16 sati"

Bandić je poručio da "uvijek dođe tamo gdje ga sud pozove", da je to pitanje "deplasirano" jer je "legalist i legitimist", a na pitanje hoće li stići na sud uz sve svoje obveze, uzvratio je da on u prosjeku dnevno ima 28 do 34 obveze i da su to dva radna vremena, 16 sati.  

Novinari su Bandića, koji je u Mariji Bistrici najavio prelazak bivše HNS-ove zastupnice Marije Puh u svoju stranku, pitali i kako komentira što će mu za nekoliko sati biti izrečena prva nepravomoćna presuda te je li bezbrižan, na što im je odgovorio: "Apsolutno. Pravda je spora, ali dostižna, a strpljen - spašen."

"Pozivam vas da 14 sati dođete na zagrebački Županijski sud", rekao je novinarima Bandić. Na novinarsku tvrdnju da je poprilično samouvjeren te da stalno ponavlja kako je "strpljen - spašen", Bandić je istaknuo kako je on "strpljen - spašen cijeli život".

Dijelio lekcije novinarima

 "Ali nećete vi to biti. Vi o formi govorite. Ja imam puno godina. Jedini sam čovjek od hrvatskih javnih ljudi u 28 godina koji je na nogama. Jedini sam čovjek u Hrvatskoj koji je dobio, i to u povijesti za milijun godina nitko neće dobiti - šest mandata u 17 godina u Gradu Zagrebu. Analizirajte malo to", poručio je.

Podsjetimo, Uskok Bandića tereti da je sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom "Tržnica Zagreb" Zdenkom Palac udruzi "U ime obitelji" priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući im bez naknade štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum o promjeni izbornog zakona. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.