Skandal u splitskoj policiji: Brat Kerumovog zamjenika prijavljen zbog odavanja službene tajne

DRAGO ŠUNDOV, službenik postaje prometne policije i brat Kerumovog zamjenika Jure Šundova, prijavljen je Uskoku zbog zloporabe položaja u službi. Kako Index doznaje, navodno se radi o odavanju službene tajne.

Pokušali smo doći do Šundova, no bez uspjeha. Nije nam se javio. Kerumov zamjenik Jure Šundov kaže nam, pak, da ne zna ništa ni o postupku, a niti o tome da bi njegov brat bio uhapšen. Čuo se sa njim i jučer i danas, i koliko on zna sve je u redu.

Karamarko dao dozvolu da policajac može obnašati političku dužnost?!

Unatoč tome što je policajac, Drago Šundov uz dozvolu bivšeg ministra Karamarka obnaša i dužnost predsjednika Upravnog vijeća Javne ustanove Športski objekti. Riječ je o političkoj dužnosti na koju je Šundova postavila aktualna gradska vlast, u kojoj participira i njegov brat.

Pitali smo stoga Juru Šundova hoće li kazneni postupak protiv njegovog brata imati kakve reperkusije i na njegov položaj u Vijeću.

Šundov nas je uputio na Kerumovu zamjenicu Anđelku Visković, koja nam se, međutim, nije javila.

Ni u Športskim objektima ništa ne znaju o postupku protiv svog predsjednika Upravnog vijeća. Ravnatelj Tomislav Borozan tek nam je kratko kazao da mu ništa takvo nije poznato. O Dragi Šundovu sve nam je najljepše kazao.

Prijavljen za zloporabu u službi, a nije suspendiran?!

Pitali smo i splitsku policiju. Što će sad biti sa Dragom, s obzirom na ozbiljne inkriminacije koje mu se stavljaju na teret. Ništa konkretno nismo uspjeli doznati. Pretpostavlja se da bi zbog postupka Šundov trebao biti makar suspendiran. Pogotovo, ako se postupak vodi zbog odavanja podataka koji su trebali ostati tajna. Zasad, koliko čujemo, od suspenzije još uvijek ništa, što je pomalo bizarno budući da ga terete za kazneno djelo počinjeno baš u službi!

Kako je Šundov došao pod tajne mjere?

Dosta se nagađa o tome kako je policija došla do informacija da Šundov odaje podatke. Jedna od mogućih verzija je i ona da je bio pod tajnim mjerama nadzora, tj. prisluškivan. Moguće da je policija slušala nekog bliskog pa im je Šundov upao u mjere, tj. prisluškivanje. Istragom bi se trebalo utvrditi tko je taj kojem je Drago odavao podatke. Uskok nismo zvali pošto to nema smisla. Oni mogu kazati nešto tek kada optuže.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.