Skandal: Jozo Žužul sposoban za kafić i stadion, nesposoban za suđenje?!

JOZO ŽUŽUL, suvlasnik Skladgradnje, već godinama izbjegava suđenje za zloporabu položaja i ovlasti te štetu od 2,4 milijuna kuna u tvrtki Sklad 92. Žužul je krhkog zdravlja, pa dolazak na sud stalno izbjegava liječničkim ispričnicama.

 Jozo Žužul toliko pobolijeva da suđenje nije započelo osam godina

Situacija je neodrživa pa je Državno odvjetništvo zatražilo da se vještači raspravna sposobnost Joze Žužula, kojeg smo prije samo dva tjedna zatekli u kafiću American u društvu braće Primorac, mlađeg brata Slavena te člana uprave HAC-a Marija Lovrinčevića. Premda nesposoban za dolazak na sud, Jozo Žužul odgledao je utakmicu svog RNK Splita protiv Solina, a poslije se opustio u ugodnom društvu u lokalu.

Toliko Žužul pobolijeva da suđenje zapravo nije ni otpočelo, premda je optužnica koju je potpisao Mladen Bajić aktivna od 2001. godine! Sudac Damir Romac uspio ga je nakratko vidjeti prije godinu dana kada je izjavio da se ne osjeća krivim te da će obranu iznijeti naknadno.

Žužul angažirao Hvidru za promidžbene usluge?!

Žužula tereti također optuženi Andrija Jelić, nekad dopredsjednik solinske Hvidre. Prije 13 godina sklopili su ugovor prema kojem je Hvidra angažirana da Skladu 92 da promidžbene usluge. Uplaćeno je ukupno 2,6 milijuna kuna, a većinu - 2,4 milijuna predigao je Jelić i vratio ih Žužulu! Na računu Hvidre ostalo je nešto manje od 200 tisuća kuna. Problem je što nema dokumentacije kojom bi se pravdali novčani transferi, jer ne postoji nikakav dokaz da je Hvidra odradila posao za koji je plaćena.

Slučaj je otkriven kada je solinsku Hvidru preuzelo novo predsjedništvo. Ispočetka je bio osumnjičen samo Jelić, no onda je policiji otkrio da je sve radio po dogovoru s Jozom, kod kojeg su i završile pare. Afera je privukla i poreznike, koji Žužulu nisu priznali uplaćeno kao trošak.

Nesposoban za sud zbog leđa i visokog krvnog tlaka

Sklad 92 koju godinu kasnije završio je u stečaju, a braća Žužul svojom su Skladgradnjom ubrzo uskrsnuli poput Feniksa te postali nezaobilazan kooperant velikih sustava poput splitskog škvera ili HAC-a. Čudno da je Jozo uspješno vodi jednu takvu firmu, ima vremena i mogućnosti za sport i razonodu, dok je u isto vrijeme za splitski Županijski sud toliko ozbiljno bolestan da se ne može niti u sudnici pojaviti. Navodno se radi o problemima s leđima i visokim krvnim tlakom. O raspravnoj sposobnosti odlučit će šef splitske Patologije Šimun Anđelinović.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.