Sjećate se popa koji nije htio pričestiti Adama? Sad je ukrao kip Gospe

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL, screenshot: Nova TV

NAKON što je Index jučer objavio da je iz crkve svetog Franje Asiškog u Gradištu netko ukrao kip Gospe, pojavile su se nove informacije o slučaju.

> Iz crkve u Gradištu ukraden kip Gospe vrijedan nekoliko desetaka tisuća kuna

Naime, kip je, kako piše Glas Slavonije, navodno ukrao umirovljeni svećenik, i to u nedjelju u poslijepodnevnim satima.

Kako je izvijestila Policijska uprava vukovarsko-srijemska, šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Prema komentarima mještana na društvenim mrežama, ali i navodima novog župnika, sve navodi na to da je kip otuđio bivši župnik vlč. Alojzije Asić.

Asić htio uskratiti hostiju djeci s posebnim potrebama

Podsjetimo, Asić je široj javnosti poznat kao svećenik koji je izazvao veliku pozornost oko pričesti dječaka s Downovim sindromom, Adama Kadića. Asić je Adamu i još dvoje djece s posebnim potrebama želio uskratiti primanje hostije s ostalim prvopričesnicima.

> O svećeniku koji nije želio pričestiti Adama oglasila se i Nadbiskupija, evo što su rekli

Novi župnik ispričao je detalje novog kontroverznog slučaja vezanog uz Asića za Glas Slavonije.

"Bivši župnik držao je u nedjelju poslijepodne misu i dao krštenje. Jedna obitelj molila me da on to učini pa sam smatrao da bi bilo nepristojno odbiti. Nisam htio da se osjeća loše i da ispadne kao da ga kontroliram pa sam za vrijeme mise otišao u selo", kazao je novi gradištanski župnik Mato Knežević.

Knežević dodaje da je kip stajao u prednjem dijelu lađe na sastavu s apsidom na vidljivom mjestu. Kip je visine oko 170 centimetara.

Zamolio mlade vjernike da mu pomognu utovariti kip u automobil

"Župljani su mi rekli da je velečasni čim sam otišao u župu, prije misnog slavlja, kip stavio na oltar, a na njegovo mjesto stavio drugi kip. Nakon mise, negdje oko pola 5, zamolio je mlade ljude da mu pomognu kip utovariti u automobil i prevesti ga. Mladi muškarci pomogli su mu jer nisu znali da to čine mimo moje volje. Žao mi je što se to dogodilo, a ovako nešto nije trebalo ni njemu ni meni. Možda pravo ni on ne zna što će mu Gospin kip", dodao je novi župnik Knežević.

Istaknuo je da je zamolio policajce da ne gnjave previše mlade muškarce koji su pomogli da se kip iznese iz crkve.

"To su krasni mladi ljudi. Jučer sam trebao od jutra biti u selu, a nisam još ni izišao, iako je prošlo podne, jer mi se ti dečki dolaze ispričavati. To su sve ljudi s časnim nakanama i vole Crkvu. Samo su bivšem župniku pomogli s povjerenjem", kazao je župnik Knežević.

Alojzije Asić se, iako je u mirovini, trenutačno nalazi na ispomoći u crkvi sv. Martina biskupa u Podravskim Podgajcima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.