Siščanin u siječnju teško ozlijedio djevojku, sad mu je određen istražni zatvor

Ozljede koje je djevojka zadobila. Foto: Facebook

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Sisku tek je nedavno ispitalo 24-godišnjeg mladića iz Siska koji je početkom siječnja napao i teško ozlijedio svoju tadašnju djevojku.

"Općinsko državno odvjetništvo u Sisku provelo je dokaznu radnju prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1995.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede iz članka 119. stavka 2. u vezi članka 119. stavka 1. i članka 118. stavka 1. Kaznenog zakona te kazneno djelo prijetnje iz članka 139. stavka 2. i 4. KZ-a", objavili su jučer.

Dalje pišu kako postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik počinio navedena kaznena djela 5. siječnja 2019. u Sisku na štetu svoje djevojke (hrvatska državljanka, 1996.) s kojom je tada živio u zajedničkom kućanstvu, i to na način da joj je u jutarnjim satima tog dana bacio u lice staklenu čašu, uslijed čega je zadobila više posjekotina lica od kojih su nastali trajni ožiljci, a potom joj je zaprijetio da će usmrtiti nju i njenu djecu ukoliko ga prijavi policiji.

Sucu istrage Županijskog suda u Sisku predloženo je da protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) i zbog opasnosti od ponavljanja djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku), što je sudac istrage prihvatio te je protiv okrivljenika određen istražni zatvor.

Prije nekoliko dana mlada je Siščanka fotografije ozljeda objavila na svom Facebook profilu, a dotad je, kako je napisala uz fotografiju, šutjela jer su joj bivši dečko i njegov otac prijetili. S Facebooka je u međuvremenu sve izbrisala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.