Sindikati tvrde: Policija je u školama provjeravala tko je otišao na prosvjed

Ilustracija: Ivo Čagalj/PIXSELL, Goran Stanzl/PIXSELL

JEDNA profesorica iz Krapinsko-zagorske županije poslala je poruku sindikalnim čelnicima kako im je u školi danas bila policija, javlja RTL.

Sindikalni čelnici poruku su dobili za vrijeme pregovora s vladom koji su trajali preko sedam sati, a završili su nešto nakon 23 sata.

Policija tražila podatke o tome tko je išao na prosvjed

"Kao povjerenica sam ostala u školi zbog bolesti i nisam išla na prosvjed. Nakon odlaska kolega u školu je došla policija, tražila moje podatke, status, tko je organizator odlaska na prosvjed", poslala je sindikalnim čelnicima profesorica iz Krapinsko-zagorske županije. Napisala je i kako je bila “vrlo zatečena” te da je na njihova pitanja odgovarala “kao malo dijete”. 

Policija je bila u skoro svim školama Krapinsko-zagorske županije

"Tada su otišli i u susjednu Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i obuću na isti razgovor. U toj školi bili su na dan prosvjedne akcije 'Potrubi za obrazovanje'", napisala je sindikalistima. 

RTL-u je potvrđeno da je policija bila u skoro svim školama ove županije, a ravnateljima je rečeno kako je riječ o rutinskoj provjeri zbog sigurnosne procjene.

Ovo se spominjalo i u emisiji Otvoreno.

U emisiju se oko 22 sata javila Dominique Bratović-Vela, koja je tada rekla da se još uvijek pregovara u vladi.

No, dodala je da je zanimljivo to što su sindikalni povjerenike u nekim školama i Krapinsko-zagorskoj županiji posjetili policijski službenici i raspitivali su se tko je sve bio na prosvjedu. Pitaju se nije li to jedan vid zastrašivanja.

Nakon sastanka sindikalci su kazali kako su iz vlade kazali da će ispitati o čemu se radi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.