Šibenik ulaže 11 milijuna kuna u omiljenu gradsku plažu: Pogledajte kako će izgledati

Foto: Željko Burić/Facebook, Flickr

GRADONAČELNIK Šibenika Željko Burić pohvalio se danas budućim izgledom gradske plaže u Brodarici, u čije će uređenje kroz dvije godine izdvojiti čak 11 milijuna kuna.


"Plaža u Brodarici jedna je od najposjećenijih plaža na šibenskom području i zaslužuje izgled primjeren turističkom značaju i potencijalima tog gradskog područja. Danas je raspisan postupak javne nabave za izvođenje radova njezinog uređenja", napisao je Burić na svom službenom Facebook profilu.



Više informacija o uređenju plaže i fotografije kako bi ona trebala izgledati, Grad Šibenik postavio je na društvenu mrežu Flickr.

"S obzirom da je plaža "Rezalište" omiljeno kupalište brojnih Šibenčana i njihovih gostiju, ukazala se potreba za uređenjem tog velikog plažnog prostora na samom ulazu u Brodaricu, s obzirom da se, što se komunalne opremljenosti i pristupa tiče, nalazi u neprimjerenom stanju.

Grad Šibenik naručio je od tvrtke IZGRADNJA PROJEKT d.o.o. Šibenik izradu Idejnog rješenja, za što je iz Proračuna Grada Šibenika 2015. godine izdvojeno 63.800,00 kuna (bez PDV-a).

U sklopu druge faze izgradnje istočnog kraka kolektora ucrtavaju se javni putovi na Brodarici te nakon usklađivanja s granicom pomorskog dobra možemo se krenuti u proceduru ishodovanja dozvola.

Povezali smo predstavnike tvrtke Aqua Silentum d.o.o., koji će na području plaže postaviti ski-lift (vučnicu za skijanje na vodi) s izrađivačem idejnog rješenja plaže Rezalište te je zaključeno kako se projekt ski-lifta uklapa u viziju buduće plaže. Realizacija projekta je predviđena u 2016. godini.

Kako je riječ o investiciji od oko 11 milijuna kuna, donesena je odluka da se u izgradnju ide u fazama, tj. u dvije proračunske godine", stoji u objavi Grada Šibenika.

 

 

Gradska plaža u Brodarici jedna je od najposjećenijih plaža na šibenskom području i zaslužuje izgled primjeren turistič...

Posted by Željko Burić on Friday, March 25, 2016
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.